Bačka Topola: Ostali bez daljinskog grejanja

Stanovnici Bačke Topole koji su do prošle grejne sezone imali centralno grejanje moraće da se greju na struju ili gas jer im je "Subotička toplana" ukinula grejanje.
Stanovnici Bačke Topole koji su do prošle grejne sezone imali centralno grejanje moraće da se greju na struju ili gas jer im je "Subotička toplana" ukinula grejanje.

Odluka je doneta zbog neisplativosti iz ekonomskih i tehničkih razloga, a stanari višespratnica kažu da sa strahom dočekuju zimu.

- Sada možemo da biramo između gasa, za koji je priključak 2.000 evra, ili da se grejemo na struju koja će da poskupi i instalacije u zgradama zbog dotrajalosti neće izdržati potrošnju. Ljuti smo na našu opštinu. Ne živimo na selu, nije Bačka Topola mesna zajednica, već opština a nemamo preduzeće za centralno grejanje - kaže Čedomir Pavićević. U JKP "Subotička toplana" kažu da se u Bačkoj Topoli u zadnje vreme grejna površina smanjila za oko 40 odsto jer su mnogi potrošači sami otkazali grejanje. Osim toga, mazutna kotlarnica je u lošem stanju, lift je pretvoren u dimnjak i ekolozi zbog toga kritikuju preduzeće.

Grejanje u Bačkoj Topoli je bilo skuplje nego u Subotici, koštalo je 130 dinara po kvadratu, a pošto je ukinuto plaćanje obaveznog dela za one koji se ne greju, u narednoj sezoni bi bilo još skuplje. Predstavnici opštine Bačka Topola kažu da će naći rešenje i da neće sugrađane ostaviti na cedilu. Pošto bačkotopolski "Komgrad" nema licencu za grejanje, započeće razgovore o saradnji sa toplana u okolini.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina