Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Broj poginulih u Gazi preko hiljadu

Broj poginulih u izraelskoj ofanzivi na pojas Gaze, započetoj 8. jula protiv militanata Hamasa, premašio je danas 1.000, rekli su palestinski zvaničnici.

Telekom, Železnice i Srbijagas najviše kriju informacije

Državnim firmama lakše je da plate kaznu iz budžeta Srbije, odnosno trošku građana, nego da ispoštuju zakon i daju informacije koje su po zakonu dužni da daju. Njihovu bahatost smo platili više od sedam miliona dinara, a evidentirano je takvih 76 slučajeva.

Batrovci: Uskoro proširenje graničnog prelaza

Potpredsednica Vlade i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović najavila je da će Vlada Srbije u narednih godinu dana usmeriti kapacitete na proširenje graničnog prelaza Batrovci, kako se sledeće godine u letnjem periodu ne bi stvarale gužve, kao što je to slučaj ove, ali i prethodnih godina.

Ukrajinska vojska nadomak Donjecka

Snage ukrajinske vojske došle su do predgrađa Donjecka, jednog od glavnih uporišta proruskih separatista, rekao je portparol ukrajinskih bezbednosnih snaga.

Pušteni uhapšeni ruski novinari

Novinar i snimatelj ruskog TV kanala "Zvezda" koji su juče bez objašnjenja uhapšeni na aerodromu u Talinu vratili su se u Moskvu, saopštila je ta televizija.

U kafiću ubio dvoje ljudi i drži taoce

Jedna žena i jedan muškarac ubijeni su nešto posle 11 sati u kafiću u Osijeku, a muškarac koji je pucao na njih i dalje je u tom kafiću. Hrvatski mediji javljaju da je reč o talačkoj krizi.

Kako zaustaviti direktore koji nemilice troše?

Samo politička volja može da stavi pod kontrolu bahata rukovodstva javnih preduzeća, koja na ručkove i poklone troše hiljade državnog novca, uprkos činjenici da je ta oblast zakonski regulisana već dve godine, uverena je članica Saveta za borbu protiv korupcije Jelisaveta Vasilić.

Izmeštaju sedišta firmi iz Čačka?

Još dva udruženja privrednika u Čačku podržala su danas odluku poslovnog udruženja privrednika "Gradac 97" iz tog grada čiji članovi su prekinuli saradnju sa lokalnom samoupravom i najavili da će izmestiti sedišta svojih firmi u druge gradove, jer su nezadovoljni odnosom gradskih vlasti prema njima i privrednom klimom u tom gradu.

Islamisti ubili 85 vojnika u Siriji

Džihadisti iz grupe Islamska država ubili su najmanje 85 sirijskih vojnika, saopštila je danas nevladina grupa Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu.

Hladnjače sa vodom na granicama

Zbog dugog zadržavanja na graničnim prelazima iz pravca Hrvatske i Mađarske, potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović dogovorila se danas sa Upravom carina i MUP-om da se preduzmu sve neophodne mere kako bi se maksimalno ubrzalo propuštanje vozila.