Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

LGBT osobe prolaze kroz pakao u školama i na fakultetima

LGBT osobe u školama i na fakultetima prolaze kroz "pakao u kontinuitetu" i zato je neophodna ozbiljna reforma nastavnih programa i udžbenika koja bi ukinula predrasude prema gej populaciji i manjinskim grupama, rečeno je danas na tribini "Homofobija u školskoj klupi".

Površinske vode najlošijeg kvaliteta u Vojvodini

Prosečan kvalitet površinskih voda u Srbiji je već nekoliko godina unazad dobar i ima rastući trend, dok je kvalitet najslabiji u Vojvodini, gde je preko 40 odsto uzoraka kategorisano kao loše, izjavio je šef odseka za indikatore i izveštavanje Agencije za zaštitu životne sredine Nebojša Veljković.

Ukradeno zlato vredno dva miliona franaka

Pedeset kilograma zlatnih poluga vrednih dva miliona švajcarskih franaka ukradeno je 19. septembra od američke firme za prevoz vrednih stvari "Brinks", na letu od Pariza do Ciriha, preneli su danas švajcarski mediji.

Eksperti UN sutra opet u Siriji

Inspektori Ujedinjnih nacija vratiće se sutra u sirijsku prestonicu Damask, izjavio je danas zamenik ruskog ministra inostranih poslova Sergej Rjabkov.

Mala preduzeća u velikoj krizi

Podatak da su samo tri mala preduzeća iz Vojvodine podigla više nego povoljan kredit za podsticaj izvoza jasno pokazuje koliko se dubioza uvukla u sektor od koga se očekivalo da bude najpreduzetniji.

Zaplenjeno 1,3 tone kokaina

Devet osoba uhapšeno je u Francuskoj i Venecueli zbog umešanosti u šverc 1,3 tone kokaina avionom "Er Fransa" na letu od Karakasa do Pariza.

Danas smena Đilasa - PUPS promenio stav

Zamenik predsednika Skupštine grada Beograda Zoran Alimpić zakazao je za danas u 10 sati sednicu gradskog parlamenta, a na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i predlog Srpske napredne stranke (SNS) i Demokratske stranke Srbije (DSS) za razrešenje gradonačelnika Dragana Đilasa.

Suđenje Goranu Davidoviću ponovo odloženo

Suđenje Goranu Davidoviću (38), neformalnom vođi "Nacionalnog stroja", i još šestorici optuženih za napad na učesnike antifašističkog skupa u Novom Sadu 7. oktobra 2007. godine, ponovo je juče odloženo.