Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Makedonija ukida spornu odluku o srpskoj pšenici

Makedonija se danas obavezala da će u razumnom roku eliminisati spornu odluku o ograničavanju uvoza pšenica i brašna, izjavila je danas pomoćnica ministra spoljne i unutrašnje trgovine Srbije Bojana Todorović.

Postavljeni novi ambasadori

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić imenovao je nove ambasadore pri UN, u Danskoj i Turskoj, objavljeno je u najnovijem Službenom glasniku.

Protest jer je Nevena Adžemović pušila u skupštini

Poslanici opozicione Demokratske stranke negodovali su jer je poslanica Nove Srbije Nevena Adžemović prekršila zakon i zapalila cigaretu u skupštinskom restoranu za stolom za kojim je sedela sa ministrom građevinarstva i urbanizma Velimirom Ilićem. Oni su ocenili da je to nedopustivo.

Fukušima: Radioaktivna voda curi u more

Operatori oštećene nuklearne centrale u Fukušimi priznali su prvi put da radioaktivne podzemne vode cure u more izazivajući strahovanja od kontaminacije okeana.

Istrebljen crni nosorog

Afrički zapadni crni nosorog zvanično se vodi kao istrebljena vrsta, objavila je Međunarodna unija za zaštitu prirode.

Zemljotres u Kini: 75 mrtvih

Snažan zemljotres jačine 6,6 stepeni Rihterove skale pogodio sinoć ruralni deo zapadne Kine. Prema prvim podacima poginulo je najmanje 75 ljudi, a oko 400 teže povređeno.

Na brodu za S.Koreju nađeni MIG-ovi

Vlasti Paname su pronašle dva borbena aviona MIG-21 iz sovjetske ere na severokorejskom brodu zaustavljenom kada je pokušao da prođe kroz Panamski kanal.

Mihajlović: Objediniti resore energetike i rudarstva

Ministarka energetike Zorana Mihajlović ocenila je da resori energije i rudarstva treba da budu objedinjeni u jednom ministarstvu a da će s približavanjem Evropskoj uniji biti potrebno formiranje ministarstva za životnu sredinu.