Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Maloletnici krali i preprodavali sušeno meso

Žabaljska policija uhapsila je trojicu maloletnika zbog sumnje da su tokom decembra i januara, noću obijali pušnice u žabaljskim domaćinstvima i krali suhomesnate proizvode, koje su kasnije prodavali meštaninu D. Đ. (1981).  

Česi biraju predsednika

Više od 8,4 miliona birača danas posle podne i sutra prvi put u istoriji bira predsednika Češke na direktnim izborima.

Selaković: Dići Srbiju na noge zbog 200 plakata je preterivanje

Povodom optužbi organizacije "Naši" na račun nekih nevladinih organizacija i medija, ministar pravde Nikola Selaković kaže da on ne odlučuje o tome da li postoje uslovi da se nekome zabrani delovanje, ali da lično i javno osuđuje sejanje mržnje, svaku hajku, harangu, napad na pojedince i organizacije.

20 kg heroina u rezervnom točku

Na graničnom prelazu Preševo tokom noći je otkriveno više od 20 kilograma heroina, zajedničkom akcijom carine i policije, saopštila je je Uprava carina.

Žarko Laušević dobio zelenu kartu

Glumac Žarko Laušević dobio je, posle dužeg čekanja, dozvolu za stalni boravak u SAD i stekao pravo na takozvanu zelenu kartu, što mu omogućava da nesmetano putuje i van granice ove zemlje, saznaju Novosti.

Postupak protiv Jeremića i Petrovića

Izvršni odbor Demokratske stranke odlučio je u četvrtak da formira disciplinsku komisiju i pokrene disciplinski postupak protiv poslanika Dušana Petrovića i Vuka Jeremića.

SNS formirao Savet za Vojvodinu

Predsedništvo SNS formiralo je Savet za Vojvodinu, izjavio je predsednik Gradskog odbora SNS Novog Sada i gradonačelnik Miloš Vučević.

Papa: Okrenuti se više Tviteru i Fejsbuku

Papa Benedikt danas je upozorio lidere Rimokatoličke crkve da ne mogu ignorisati društvene mreže kao što su Fejsbuk i Tviter, već je to realnost kojoj treba da se okrenu kako bi širili veru novim generacijama.

Pula: Proonađeno groblje o kojem je pisao Dante

Tokom rekonstrukcije vodovodne mreže u centru Pule, bageri su "zakačili" podzemne grobove - na svega 30 centimetara dubine, a za sada se pretpostavlja da je reč o groblju o kojem je pisao Dante.