Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Ćutanje o nezakonitim subvencijama "Er Srbiji", ali do kada?

Vlada Srbije i nadležna ministarstva ne žele da komentarišu kako će odgovoriti na postupak koji je pred institucijama Evropske unije pokrenula slovenačka aviokompanija "Adria Ervejs" zbog nezakonite državne pomoći koju Vlada dodeljuje svom nacionalnom avioprevozniku, a ne oglašava se ni "Er Srbija".

Naučni rad srpskih fizičara jedan od najboljih u svetskoj konkurenciji

Istraživači Laboratorije za Nelinearnu fotoniku, među kojima su dr Dragana Jović Savić, rukovodilac ove laboratorije, kao i dr Dejan Timotijević i Jadranka Vasiljević, 2018. godine objavili su važan rad u časopisu Advanced Optical Materials, a sada je taj rad odabran kao jedan od najboljih za 2018. godinu.

Srbija bi radije plaćala odštetu nego ispitala slučajeve nestalih beba

Srbija je dužna da ispita sumnje roditelja da su njihova deca u prethodnih 40-50 godina ukradena u porodilištima, a ova dužnost ne proizilazi samo iz prava na porodični život koje je garantovano Ustavom i zakonima, već i zato što Srbiju na to obavezuje presuda Evropskog suda za ljudska prava.

Jović: Ako EU nema nameru da se proširi, to jasno i da kažu

Ako Evropska unija nema nameru da se "ikad više proširi", najpoštenije bi bilo da to jasno i kaže, izjavio je u intervjuu FoNetu profesor univerziteta u Zagrebu i Beogradu Dejan Jović i objasnio da bi to "ostavilo prostor" da Zapadni Balkan razmotri i "alternativne scenarije".