Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Dinar sutra nastavlja da slabi

Dinar će sutra oslabiti prema evru, drugi dan za redom za 0,3 odsto, tako da će zvanični srednji kurs biti 118,04 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

Rusija odobrila isporuku gasa Srbiji

Rusija i Srbija će zaključiti sporazum o dugoročnim isporukama ruskog prirodnog gasa od 2012. do 2021. godine, objavljeno je na sajtu Vlade Rusije.

Profesorka osuđena zbog iznude

Profesorka u srednjoj Ekonomsko-ugostiteljskoj školi u Velikoj Plani Dragana Tirnanić osuđena je na šest meseci zatvora, jer je od učenika tražila novac.

Unija ne prihvata predlog vlade

Plate u obrazovanju su najniže u javnim službama i Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) sigurno neće prihvatiti predlog koji je vlada juče ponudila sindikatima prosvete, što znači da su u školama ponovo mogući veliki štrajkovi, izjavio je predsednik Unije Dragan Matijević.

Pojeo 200 ćevapa i pao u nesvest

Samo što je ministar obrazovanja Žarko Obradović dao znak da Roštiljijada u Leskovcu može da počne, zbog prejedanja je intervenisala Hitna pomoć.

Skupština odlaže Zakon o javnom beležništvu

Skupština Srbije danas će početi vanrednu sednicu na čijem dnevnom redu su dopune Zakona o vanparničnom postupku i izmene Zakona o javnom beležništvu kojim se odlaže početak primene tog zakona za mart sledeće godine.

Ukida se RTS pretplata?

Vlada Srbije najverovatnije će tokom nekoliko narednih meseci ukinuti pretplatu za RTS, a pored toga biće ukinuto najmanje još 35 neporeskih i parafiskalnih nameta koje plaćaju građani i privreda, saznaje NIN od dobro obaveštenih izvora u Vladi.

Još troje uhapšenih u aferi Agrobanka

Uprava kriminalističke policije privela je danas Miloša Markovića, osumnjičenog za zloupotrebe kredita Agrobanke i dvojicu veštaka iz Beograda koji se sumnjiče za davanje lažnih procena.

Homen novinare Pištaljke nazvao džukelama

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestovalo je danas zbog izjave bivšeg državnog sekretara u Ministarstvu pravde Slobodana Homena u kojoj je novinare sajta Pištaljka nazvao "džukelama".

Prosvetarima ponuđeno povećanje plate za 2%

Zaposlenima u prosveti ponuđeno je povećanje zarada od dva odsto u oktobru 2012. godine i još dva procenta u aprilu 2013. godine, izjavio je ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić.

Temerin: Krao gde stigne

Policija je uhapsila Dejana P. (1982) iz Bačkog Jarka zbog sumnje da je u Temerinu izvršio tri teške krađe.

RTS demantuje da ima manjak obrazovnog programa

Radio-televizija Srbije odbacila je ocene ministra prosvete Žarka Obradovića o nedostatku obrazovnog i naučnog programa na Javnom servisu i saopštila da je jedina domaća TV stanica koja sistematski ispunjava svoju obrazovnu i kulturološku misiju.

Izgorelo 10.000 hektara šuma

Broj požara u Srbiji se smanjuje, mnogi su lokalizovani ili ugašeni i većih žarišta, osim Tare, više nema, izjavio je danas načelnik sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić.

Lokalizovan požar na Tari

Požar na Tari je lokalizovan, izjavio je jutros načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić i izrazio očekivanje da će do kraja dana vatrena stihija biti ugašena.