Još troje uhapšenih u aferi Agrobanka

Uprava kriminalističke policije privela je danas Miloša Markovića, osumnjičenog za zloupotrebe kredita Agrobanke i dvojicu veštaka iz Beograda koji se sumnjiče za davanje lažnih procena.

Uprava kriminalističke policije privela je danas Miloša Markovića, osumnjičenog za zloupotrebe kredita Agrobanke i dvojicu veštaka iz Beograda koji se sumnjiče za davanje lažnih procena.

Marković je direktor firme "Luton" iz sistema "Habitfarm" i direktno je sproveden do Tužilaštva za organizovani kriminal gde će biti saslušan. Istraga je juče proširena na ukupno 19 osumnjičenih za tu aferu, čiji je rasplet počeo 8. avgusta hapšenjem i pritvaranjem devet osumnjičenih, među kojima je i nekadašnji predsednik Izvršnog odbora "Agrobanke" Dušan Antonić i njegov sin Milan.

Radi se o licima koja su bila korisnici bankarskih kredita u "Agrobanci", a visina njihovih neizmirenih obaveza prema "Agrobanci" je više od 5,5 milijardi dinara. Pod istragom je i vlasnik "Habitfarma" Radoslav Sekulić, koji se nalazi u pritvoru. Ta preduzeća su kao povezana lica bila korisnici kredita i bankarskih garancija kod "Agrobanke", a nad nekima je pokrenut stečajni postupak, dok su neka već likvidirana.

Naredbom o proširenju istrage obuhvaćeni su odgovorni u "Agrobanci", na čelu sa Dušanom Antonićem, nekadašnjim predsednikom Izvršnog odbora te banke, Slavoljub Korićanac, Bojan Zarić, Boban Labović i Vegab Papić. Istraga je proširena i na Radoslava Sekulića, Dragomira Jovanovića, Duška Sekulića, Borku Filipović, Nenada Maričića, Snežanu Paunović, Dragovana Milinkovića, Milana Stefanovića, Duška Šunjevarića i Bratislava Mihajlovića, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Pritvor do 30 dana određen je za pet osumnjičenih, dok će pet osumnjičenih biti u kućnom pritvoru. Na predlog tužilaštva, sudija je odredio pritvor do 30 dana vlasniku preduzeća "Habit farm" Radoslavu Sekuliću i njegovom sinu Dušku Sekuliću, zatim Dragomiru Jovanoviću, Borki Filipović i Milanu Stefanoviću. Nenadu Maričiću, Bratislavu Mihajloviću, Dušku Šunjevariću, Dragovanu Milinkoviću i Snežani Paunović sudija je odredio meru zabrane napuštanja stana, odnosno kućni pritvor.

Rasplet u aferi "Agrobanka" krenuo je hapšenjem i pritvaranjem devet osumnjičenih, među kojima je i nekadašnji predsednik Izvršnog odbora Dušan Antonić i njegov sin Milan. Reč o odgovornim licima u preduzećima "Habitfarm", "Svisfarmacija", "Svis intermedikal", "Produkt trejd", "Vestern stajls", "Luton" i "Novi dani". Ta preduzeća su, kao povezana lica, bila korisnici kredita i bankarskih garancija kod "Agrobanke", a nad nekima je već pokrenut stečajni postupak, dok su neka likvidirana.

  • Vladimir

    29.08.2012 06:27
    Sloboda
    E sad će lepo da plate parama koje su maznuli svoju slobodu tj. uslovnu kaznu, možda nanogicu. A ovi što ih gone će se obogatiti preko noći i možda neće morati da kraduckaju od nas smrtnika.
  • janko

    28.08.2012 20:09
    @Holinka
    mozda u kofercetu
  • Holinka

    28.08.2012 19:28
    RBV & FOND VOJVODINE
    Pošteno je da saznamo "di su naši novci" e kad saznamo pravu istinu, onda ćemo videti "di su te naše bundžije koji zagovaraju autonomističku politiku".....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija