Ukida se RTS pretplata?

Vlada Srbije najverovatnije će tokom nekoliko narednih meseci ukinuti pretplatu za RTS, a pored toga biće ukinuto najmanje još 35 neporeskih i parafiskalnih nameta koje plaćaju građani i privreda, saznaje NIN od dobro obaveštenih izvora u Vladi.

Vlada Srbije najverovatnije će tokom nekoliko narednih meseci ukinuti pretplatu za RTS, a pored toga biće ukinuto najmanje još 35 neporeskih i parafiskalnih nameta koje plaćaju građani i privreda, saznaje NIN od dobro obaveštenih izvora u Vladi.

Iako je prethodnih dana ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić najavljivao da će nova vlast uskoro ukinuti čak 104 od ukupno 371 neporeskog nameta kojim je opterećena ovdašnja privreda, saznaje se da će biti ukinuto tek između 35 i 40 naknada, dok će ostatak biti ili preveden u regularni porez ili će se plaćati kao naknada za korišćenje javnog dobra.

Iz radne grupe se saznaje da će pored pretplate država ukinuti i firmarinu za preduzetničke radnje i mala preduzeća, slivno vodne naknade za šumsko, građevinsko i poljoprivredno zemljište, naknade za skloništa, šumarinu, naknade za motorna vozila koja zagađuju životnu sredinu…

  • Petar

    30.08.2012 05:09
    Koliko....
    ....sam ja shvatio UKINUĆE SE TV PRETPLATA ali nigde ne piše da će se oprostiti dugovanja onima koji je nisu plaćali.
    Ukoliko država ovako postupi napraviće pravu stvar!
  • Bibi

    29.08.2012 17:48
    Evo zasto je trebalo placati, jer...
    ...dok su drugi razmisljali hoce li im neko pokucati na vrata, ti sto si placao, nisi razmisljao o tome. Dok su drugima stizale opomene i pretnje, ti sto si placao, nisi razmisljao o tome. Dok su drugi razmisljali sta ako dodje prinudna naplata, ti nisi razmisljao o tome. Dok su se drugi inatili svojoj zemlji ti sto si placao si se zanimao drugim stvarima. Dok drugi sada pucaju od srece i gledaju sta ce sledece da eskiviraju, ti posteno sedis u svom domu i osecas se kao covek ili kako vidim ovde da je moderno, kao ovca. Vredi tih 6000 dinara godisnje, zar ne? :)
  • Slusalac

    29.08.2012 17:41
    Taksa na taksu.
    Podrzavam ukidanje RTS pretplate,i ako treba neka se finansira iz budzeta jer svakako vlast ima uticaja na uredjivacku politiku ma kako se RTS finansirao.Bar ce naplata niti pravednija ili svi placaju ili niko.
    Devedesetih godina je bila pomama za nabavku licnog naoruzanja i to je inicijator bila drzava da bio se pomoglo finansiranje C.Zastave iz kragujevca jer uglavnom su gradjni kupovali pistolje i revolvere ovog proizvodjaca.Tolika je navala bila da se cekao red posle uplate i po nekoliko meseci.
    Kad je prodaja opala i interesovanje gradjana onda je drzava uvela taksu na licno naoruzanje.
    1.000.000 komada x 2.900 dinara lepa svota.
    I C I S T A P L J A C K A koja podstice nabavku ilegalnog oruzija jer na ilegalno se ne placa taksa.
    Molim da ovi sto prate po sl. duznosti sajtove i citaju komentare urgiraju kod ministra policije i finansija da se sporna taksa ukine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija