Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Dinar sutra slabiji za 30 para

Dinar će sutra biti slabiji prema evru za 0,3 odsto i kurs će iznositi 115,7556 dinara za jedan evro, što je najniža vrednost domaće valute prema evropskoj.

Napao policajca tokom hapšenja

Futožanin Žarko N. (27) uhapšen je zbog osnovane sumnje da je u svom mestu dva puta provalio u istu prodavnicu odakle je ukrao različitu robu, i da je provalio u jednu privatnu radionicu i ukrao alat.

Predozirao se metadonom

Džo B. (36) i Ramona Lj. (22) iz Bačkog Petrovog Sela uhapšeni su zbog osnovane sumnje da su omogućili drogiranje.

Lajčak: Važan je program, a ne izgled Vlade

Lider SNS i izabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić se u današnjem razgovoru sa šefom slovačke diplomatije Miroslavom Lajčakom založio za brzo formiranje vlade, kao i da će insistirati na nastavku evropskog puta Srbije.

Eksplozija u Maradiku

Nepoznata osoba bacila je tokom noći eksplozivnu napravu u dvorište jedne kuće u Maradiku, u opštini Inđija, ali u incidentu nije bilo povređenih, saopštila je danas policija Sremske Mitrovice.

Novo suđenje Dragiću za aferu "pancir"

Ponovljeno suđenje vlasniku fabrike za proizvodnju vojne opreme Miletu Dragiću zbog optužbi da je pokušao da zloupotrebi ovlašćenja u privredi povodom nabavke pancira za vojsku 2005. godine, počinje danas u podne u Osnovnom sudu u Zrenjaninu.

EU spremna da sarađuje sa Nikolićem

Evropska komisija je spremna da sarađuje s novim predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, jer je uverena da on želi da Srbija ide dalje evropskim putem, a Komisija se ne zalaže za "veliku vladinu koaliciju" jer je to stvar političkih vođa u Srbiji.

Dinar sutra slabiji za 70 para

Dinar će sutra biti slabiji prema evru za 0,6 odsto i kurs će iznositi 115,4638 dinara za jedan evro, što je najniža vrednost domaće valute prema evropskoj.

Šoškić: Dinar čeka formiranje vlade

Guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić izrazio je danas uverenje da će pritisci na slabljenje dinara prema evru u velikoj meri prestati u trenutku kada se formira nova vlada, koja bi trebalo da intenzivira reforme, pre svega u domenu fiskalne konsolidacije.

Zemun: Majka nožem ubila bebu

Žena stara 26 godina osumnjičena je da je jutros ubila bebu staru četrdesetak dana, sa nekoliko uboda nožem u grudi u Zemunu.

Štrajk zaposlenih "oživeo" Dražu Mihailovića

Centar za socijalni rad opštine Zvezdara, koji štrajkuje gotovo dva meseca, još nije odredio privremenog staraoca komandantu Kraljevske vojske u otadžbini Dragoljubu Draži Mihailoviću, bez kog sud ne može da nastavi postupak njegovog proglašenja za umrlog.

"Srbija u krizi bar još dve godine"

U Srbiji neće biti bolje još najmanje dve godine, uzevši u obzir tešku socijalnu situaciju u zemlji i ekonomske prilike, ocenio je Vladimir Gligorov, saradnik Bečkog instituta za međunarodne ekonomske studije.

Prvi privatni izvršitelji od ponedeljka

Pomoćnik ministra pravde Vojkan Simić rekao je da uvođenje profesionalnih izvršitelja u Srbiji nije ništa strašno i najavio da će prvi izvršitelji položiti zakletvu u petak, 25. maja.

Nezaposlenost najveći problem u Srbiji

Više od polovine građana Srbije, 56 odsto, smatra da je nezaposlenost najveći problem sa kojim se zemlja suočava, dok 43 odsto misli da će naredna vlada pokušati da reši nagomilane probleme, ali da u tome neće daleko odmaći.

Bramerc: Negativan deo izveštaja o jatacima

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc izjavio je danas u Beogradu da deo njegovog šestomesečnog izveštaja neće biti pozitivan kada je u pitanju istraga mreže jataka koji su skrivali haške begunce.

Dinar i dalje "tone"

Dinar će sutra oslabiti za još 0,6 odsto ili 64 pare, iako je Narodna banka Srbije (NBS) prodala 20 miliona evra.