Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Probudio se Nebojša Tubić Žabac

Nebojša Tubić Žabac, koji je 9. maja ranjen u glavu u pucnjavi u piceriji "Aleksandar" na Grbavici, došao je svesti i oporavlja se u intenzivnoj jedinici Kliničkog centra Vojvodine.

Dvojica navijača Partizana u pritvoru

Navijači Fudbalskog kluba Partizan iz navijačke grupe "Zabranjeni" Ž. M. (28) iz Zemuna i I.Ž. (29) iz Beograda osumnjičeni su i pritvoreni zbog nasilničkog ponašanja na utakmici.

Dinar sutra slabiji za tri pare

Dinar će sutra oslabiti za tri pare, tako da će zvanični srednji kurs biti 112,2710 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS).

Petrušić: Diskriminacija najčešća na poslu

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Nevena Petrušić ocenila je da je u Srbiji diskriminacija veoma raširena i da je zbog toga neophodno doneti Nacionalnu strategiju kako bi se ona polako suzbijala.

Savet bezbednosti sutra o Kosovu

Savet bezbednosti UN razmotriće sutra u Njujorku izveštaj o situaciji na Kosovu u kojem je generalni sekretar UN Ban Ki Mun upozorio da, uprkos napretku u dijalogu Beograda i Prištine, napetost i dalje ugrožava mir i stabilnost na Kosovu i u regionu.

Dežer: Srbija će nastaviti put ka EU

Šef delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer izjavio je danas u Novom Sadu da je uveren da će evropski put Srbije i posle formiranja nove vlade biti nastavljen i dodao da ukoliko ima eventualnih pritužbi na izborni proces njih treba rešavati u okviru uobičajene procedure.

Petrović: Veći izvoz poljoprivrednih proizvoda

Ministar poljoprivrede Srbije Dušan Petrović izjavio je danas da prva tri meseca u ovoj godini ukazuju da će Srbija povećati izvoz poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda u odnosu na prošlu godinu.

2,5 godina zatvora za prevaru kupaca stanova

Božidar Nikolić (39) iz Beograda pravosnažno je osuđen na dve i po godine zatvora jer je lažnim predstavljanjem prevario i oštetio 14 građana za ukupno oko 150.000 evra tako što im je uzimao kaparu za kupovinu stana po povoljnim cenama u naselju Belvil u Beogradu tokom 2009. godine.

Zakon na usvajanje čeka od 2008.

Novi saziv republičkog parlamenta, koji mora biti konstituisan najkasnije do 9. juna, sačekaće 66 predloženih zakona koje je u skupštinsku proceduru uputila Vlada Srbije.

Suđenje Titovom unuku posle 20 godina?

Titovom unuku Edvardu Brozu uskoro bi moglo da počne suđenje u hrvatskom sudu zato što je pre 20 godina izazvao saobraćajnu nesreću u Srbiji, u kojoj je poginuo njegov najbolji prijatelj Gojko Popović.

Jerkov: Nikolić me tuži zbog pitanja

Portparolka LSV Aleksandra Jerkov izjavila je u petak da je dobila tužbu lidera SNS Tomislava Nikolića povodom njenog zahteva da saopšti informacije o tome gde i kada je diplomirao.