Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

U prodaji karte za "Jadran ekspres"

Železnice Srbije će od danas prodavati karte za voz "Jadran ekspres", koji će od 15. juna do 1. septembra saobraćati jednom nedeljno na relaciji Beograd-Split-Beograd, sa zaustavljanjem u Kninu i Perkoviću.

Butorović duguje Žapcu 500.000 evra?

Nebojša Tubić Žabac, koji je prošle srede teško ranjen u pucnjavi u Novom Sadu, u prvom razgovoru nakon što se osvestio policajcima je, između ostalog, rekao da mu pola miliona evra duguje Ratko Butorović, biznismen i predsednik FK "Vojvodina".

Mala matura samo u školama

Konačna naredba Ministarstva prosvete je da se mala matura proslavi u školi, dok su pojedini direktori već ugovorili aranžmane, pravdajući se da je odluka ministarstva "stigla suviše kasno".

Dinar sutra još slabiji

Dinar će sutra oslabiti za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs će biti 112,43 dinara za jedan evro, uprkos tome što je Narodna banka Srbije (NBS) prodala 20 miliona evra, objavljeno je na sajtu NBS.

Utajila više od 132 miliona dinara

Sektor poreske policije Poreske uprave podneo je krivičnu prijavu protiv N.C., osnivača i direktorke privrednog društva "Pero com" iz Novog Pazara, zbog osnovane sumnje da je utajila više od 132 miliona dinara.

Traže ministarstvo za građevinu

Nova vlada Srbije mora imati posebno ministarstvo za građevinarstvo i industriju građevinskog materijala (IGM), ocenili su u ponedeljak u Beogradu predstavnici poslodavaca i sindikata u Socijalno-ekonomskom savetu Srbije.

Uhapšen posle pljačke prodavnice

Policija je uhapsila Milana B. (1974) iz Sremske Kamenice jer ga tereti da je u subotu uveče iz jedne novosadske prodavnice uz pretnju nožem uzeo novac od radnice i pobegao.

Pale devizne rezerve Srbije

Devizne rezerve Narodne banke Srbije iznosile su 10 milijardi i 387 miliona evra na kraju aprila, što je za 686 miliona evra manje nego na kraju marta.

SANU i univerziteti traže ministarstvo za nauku

Predstavnici Srpske akademije nauka i umetnosti, beogradskog i novosadskog Univerziteta zatražili su da u budućoj vladi bude posebno ministarstvo za visoko obrazovanje, nauku i tehnološki razvoj, kako bi Srbija postala društvo bazirano na znanju.

Počinju da rade profesionalni sudski izvršitelji

Ministarka pravde Snežana Malović najavila je danas da će naredne sedmice početi sa radom prvi profesionalni izvršitelji, a da će u onim mestima u kojima još nisu imenovani, izvršenje postupaka do njihovog imenovanja biti u nadležnosti sudova.

Dežer: Neslaganja rešavati pravnim sredstvima

Šef Delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer izjavio je, komentarišući izborni proces u Srbiji, da eventualna neslaganja treba rešavati u okviru postojećih pravnih kanala i dodao da je Srbija stabilna država.

Nema traga ukradenom nakitu iz Skupštine grada

Iako je od krađe sedam miliona dinara s računa Fonda Melanije Bugarinović, te nakita koji je ova operska diva zaveštala Novom Sadu, prošlo nekoliko godina, do danas za to niko nije pravosnažno osuđen.