Dežer: Neslaganja rešavati pravnim sredstvima

Šef Delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer izjavio je, komentarišući izborni proces u Srbiji, da eventualna neslaganja treba rešavati u okviru postojećih pravnih kanala i dodao da je Srbija stabilna država.

Šef Delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer izjavio je, komentarišući izborni proces u Srbiji, da eventualna neslaganja treba rešavati u okviru postojećih pravnih kanala i dodao da je Srbija stabilna država.

Na pitanje novinara uoči početaka Festivala savremenog evropskog filma, kako EU vidi činjenicu da se sada u Srbiji održavaju protesti, da opozicija tvrdi da političke institucije u Srbiji nisu stabilne, on je sinoć rekao: "Ako ima neslaganja, koja se mogu dogoditi, onda se ona moraju rešavati na odgovarajući način, a to znači - koristiti postojeće pravne kanale".

Na pitanje da li bi trenutnu situaciju u Srbiji definisao kao stabilnu, on je rekao: "Da, Srbija je stabilna država i mi zapravo računamo na Srbiju da širi stabilnost na ostatak Zapadnog Balkana". On je podsetio da je Srbija od 2000. godine krenula putem demokratskog razvoja, izgradnje i jačanja demokratskih institucija.

"To funkcioniše u dobrom pravcu. Imamo nove aktere - ombudsmana, Komisiju za javne informacije i druge. Na tom planu je ostvaren napredak i to je put kojim treba nastaviti", zaključio je Dežer.

  • 14.05.2012 10:28
    Je li isti ovaj nedavno rekao da nam je reforma pravosudja katastrofalna, a sada nas savetuje da se oslonimo na takve trule institucije_
    Izgleda ni Evropa nije sto je bila, ili makar ti "evropljani"!
  • Liman II

    14.05.2012 09:23
    Alo BLOKATORI merkator raskrsnice, ko od Vas zna da čita i da pogodi prave stepenice iz podzemnog neka prevede ovo braći vozačima ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija