Traže ministarstvo za građevinu

Nova vlada Srbije mora imati posebno ministarstvo za građevinarstvo i industriju građevinskog materijala (IGM), ocenili su u ponedeljak u Beogradu predstavnici poslodavaca i sindikata u Socijalno-ekonomskom savetu Srbije.
Nova vlada Srbije mora imati posebno ministarstvo za građevinarstvo i industriju građevinskog materijala (IGM), ocenili su u ponedeljak u Beogradu predstavnici poslodavaca i sindikata u Socijalno-ekonomskom savetu Srbije.

Na konferenciji za novinare nakon sednice tog saveta, predsedavajući Nebojša Atanacković je rekao da je to neophodno zbog važnosti građevinarstva, kojim se sada bavi više ministarstava, "koja često nisu u situaciji da dovoljno koordiniraju svoj rad".

On je rekao da je Socijalno-ekonomski savet na tematskoj sednici razmatrao "loše stanje u kojem se nalazi građevinska industrija", ali je istakao da to telo nije imao kvorum, jer na sednicu nije došao potreban broj predstavnika vlade.

Prema rečima Atanackovića, na sastanku na kojem su poslodavci i sindikati "možda prvi bili na istoj liniji" bilo je reči o tome šta naredna vlada mora preduzeti da bi građevinarstvo i IGM izašli iz teškoća u kojima se nalaze.

Kako je rekao poslodavci i sindikati su se saglasili da je nephodno hitno preduzeti niz mera, među kojima je drugačiji tretman građevinskih preduzeća kod plaćanja poreza na dodatu vrednost, odnosno plaćanje nakon završenog celog posla, a ne dela kao sada.

Poslodavci i sindikati, istakao je predsedavajući Socijalno-ekonomskog saveta, traže od nove vlade i ravnopravan tretman damaćih firmi u odnosu na strane kompanije i da spreči rad na "crno".

  • Anonimus

    14.05.2012 20:34
    Dve kume a jedna kesa!
    Kako može Komisija za planove da se meša u izdavanje gradjevinskih dozvola, pa to je skroz protivzakonito i to je zloupotreba službenog položaja od strane odgovornih u Gradskoj upravi za urbanizam? A ko je predsednik Komisije? Kako je moguće da je tako nešto dozvolio? Ovo moraju istražiti nadležni državni organi!
  • XY

    14.05.2012 15:02
    Komisija za planove Novi Sad!
    Nadamo se da će ovog puta struka pobediti politiku i da nam više ortoped neće biti glavni za gradjevinu i da će se prestati sa maltretiranjem investitora od strane organa koji izdaju gradjevinske dozvole. Najružniji primer koji se ikada desio to je Komisija za planove u Novom Sadu koja se bavila i izdavanjem gradjevinskih dozvola pa i nije čudno što su investicije u gradu stale!
  • 14.05.2012 15:01
    A da ministar bude Sava Babic ili Slobodan Jovic iz Kvart nekretnina!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija