Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Poskupeli mlečni proizvodi

Neke vrste mleka, jogurta i sireva od danas su skuplje između dva i devet procenata, a narednih dana mogu se očekivati nove, više cene i drugih mlečnih proizvoda.

Gde je novac za medijske projekte?

Kako Ministarstvo kulture još uvek nije odgovorilo na prošlonedeljno pitanje novinarskih udruženja "Gde je novac za medijske projekte?", Udruženje novinara Srbije (UNS), Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM) i Poslovno udruženje Lokal Pres ponovo zahtevaju od ovog ministarstva da odgovori na pitanje gde je novac koji su medijima na konkursu Ministarstva kulture odobrile nadležne komisije.

Amerika traži presudu za ubistvo braće Bitići

Stejt department SAD zatražio je od vlasti Srbije, povodom oslobađajuće presude u Beogradu u ponovnom suđenju za ubistvo braće Bitići 1999, da se privedu pravdi odgovorni za ubistvo tih američkih državljana.

Dinar sutra nastavlja da slabi

Dinar će sutra oslabiti deset para ili 0,1 odsto, tako da će zvanični srednji kurs biti 112,24 dinara za jedan evro, što je novi rekord uprkos intervenciji centralne banke od 10 miliona evra.

"Žuta kuća" otvorena za Euleks

Albanski parlament odobrio je zakon kojim se Evropskoj uniji omogućava da sprovede istragu o trgovini organima ljudi otetih tokom sukoba na Kosovu, na teritoriji te zemlje.

Popust na legalizaciju produžen do 2015.

Ministar prostornog planiranja Srbije Oliver Dulić najavio je da će rok u kojem će važiti popusti za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata biti produžen do 30. juna 2015.

Sutra poskupljuju mleko, jogurt i sir

Neke vrste mleka, jogurta i sireva od sutra će poskupeti između dva i devet procenata, a narednih dana mogu se očekivati nove, više, cene i drugih mlečnih proizvoda, rekli su za trgovci i proizvođači.

Vlada prodaje 50.000 tona pšenice

Vlada Srbije usvojila je u četvrtak Uredbu o prodaji 50.000 tona pšenice iz robnih rezervi u 2012. godini po ceni od 20 dinara za kilogram.

Kupaći kostimi iz Srbije izazivaju gušenje

Inspekcijske službe u Evropskoj uniji podnele su prošle godine dve prijave zbog opasnih proizvoda poreklom iz Srbije koji su se našli na tržištu EU, objavljeno je u najnovijem izveštaju Evropskog brzog sistema upozorenja potrošača Rapeks (RAPEX).

Grad se žali zbog presude, Ilija Dević tuži odgovorne

Grad Novi Sad žaliće se u zakonskom roku od osam dana na presudu Privrednog suda kojom je dužan da Autotransportnom preduzeću "Vojvodina" Ilije Devića isplati oko milijardu i 300 miliona dinara u sporu oko autobuske stanice tog preduzeća.

Gajio marihuanu u dvorištu

Policija je podnela krivičnu prijavu protiv Miroslava Č. (31) iz Srbobrana zbog osnovane sumnje da je gajio i prodavao marihuanu.

Haradinaj pušten na privremenu slobodu

Lider Alijanse za budućnost Kosova i bivši komandant OVK Ramuš Haradinaj, kome se u Hagu sudi za ratne zločine, danas se vratio na Kosovo pošto je Tribunal odlučio da ga pusti na privremenu slobodu.

VIDEO: Uhapšen zbog pretnji da će potopiti Hag

Služba za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) uhapsila je jutros Miroljuba Petrovića (47) iz Beograda, autora video poruka, u kojim je pretio rušenjem brane na severu Holandije, ukoliko iz zatvora u Ševeningenu ne budu pušteni haški optuženici Radovan Karadžić, Ratko Mladić i Vojislav Šešelj, piše Blic.

Među švercerima kokaina i državljanin Srbije

Međunarodnom policijskom akcijom "Jadera" koja je trajala više meseci razbijena je organizacija grupe hrvatskih državljana da morskim putem prošvercuje 174 kilograma kolumbijskog kokaina u Evropu, saopštila je hrvatska policija, navodeći da je u akciji osim devet hrvatskih i jednog kolumbijskog državljanina, uhapšen i jedan državljanin Srbije.

Dinar sutra slabiji za 15 para

Dinar će sutra oslabiti za 15 para i premašiće granicu od 112 za jedan evro jer će zvanični srednji kurs biti 112,1457 dinara, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS).

Pobegao lažni naučnik

Beogradska policija raspisala je potragu za Stefanom Vlajkovićem, srpskim mladim "naučnikom", koji je falsifikovao ocene na Fizičkom fakultetu, prevario Tehnički univerzitet u Cirihu, Fond za mlade talente i pokušao da obmane čak i NASA.