Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Štrajk zaposlenih "oživeo" Dražu Mihailovića

Centar za socijalni rad opštine Zvezdara, koji štrajkuje gotovo dva meseca, još nije odredio privremenog staraoca komandantu Kraljevske vojske u otadžbini Dragoljubu Draži Mihailoviću, bez kog sud ne može da nastavi postupak njegovog proglašenja za umrlog.

"Srbija u krizi bar još dve godine"

U Srbiji neće biti bolje još najmanje dve godine, uzevši u obzir tešku socijalnu situaciju u zemlji i ekonomske prilike, ocenio je Vladimir Gligorov, saradnik Bečkog instituta za međunarodne ekonomske studije.

Prvi privatni izvršitelji od ponedeljka

Pomoćnik ministra pravde Vojkan Simić rekao je da uvođenje profesionalnih izvršitelja u Srbiji nije ništa strašno i najavio da će prvi izvršitelji položiti zakletvu u petak, 25. maja.

Nezaposlenost najveći problem u Srbiji

Više od polovine građana Srbije, 56 odsto, smatra da je nezaposlenost najveći problem sa kojim se zemlja suočava, dok 43 odsto misli da će naredna vlada pokušati da reši nagomilane probleme, ali da u tome neće daleko odmaći.

Bramerc: Negativan deo izveštaja o jatacima

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc izjavio je danas u Beogradu da deo njegovog šestomesečnog izveštaja neće biti pozitivan kada je u pitanju istraga mreže jataka koji su skrivali haške begunce.

Dinar i dalje "tone"

Dinar će sutra oslabiti za još 0,6 odsto ili 64 pare, iako je Narodna banka Srbije (NBS) prodala 20 miliona evra.

Parada ponosa 6. oktobra u Beogradu

Ulična šetnja u Beogradu u okviru Parade ponosa, koji organizuju predstavnici LGBT populacije, ove godine biće održana 6. oktobra, najavili su danas organizatori manifestacije.

Bivši predsednik i dalje prima platu

Bivši predsednici Srbije imaju pravo na počasni naziv "bivši predsednik Republike", naknadu plate, zatim kancelariju, savetnika i sekretara, službeni automobil sa vozačem i obezbeđenje.

Kampina odustala od Imleka

Holandska kompanija Rojal Frislandkampina (Royal FrieslandCampina) saopštila je danas da je odustala od kupovine beogradskog Imleka i Mlekare Subotica, u vlasništvu Denjub fuds grupe (Danube Foods Group).

Analitičari: Pad dinara nije u vezi sa izborima

Dalje slabljenje dinara prema evru i jučerašnja intervencija Narodne banke Srbije (NBS), koja je prodala 40 miliona evra na deviznom tržištu, nisu povezani sa rezultatima predsedničkih izbora, jer je tražnja za devizama značajno veća od ponude, a izvozni rezultati su i dalje slabi, ocenili su analitičari.

Bramerc danas u Beogradu

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc doputovaće danas u dvodnevnu posetu Beogradu, tokom koje će razgovarati sa srpskim zvaničnicima zaduženim za saradnju sa sudom u Hagu.

Dinar sutra još slabiji

Dinar će sutra potonuti za 0,6 odsto prema evru i zvanični srednji kurs će biti 114,107 dinara za evro, uprkos prodaji 40 miliona evra.

Veterničanin prevario građane za stanove

Protiv 53-godišnjeg Petra T. (1959) iz Veternika policija je podnela krivičnu prijavu koja ga tereti za zloupotrebu službenog položaja i zloupotrebu ovlašćenja u privredi.

Karneks izvezao opasan otpad u Austriju i Švajcarsku

Mesna industrija Karneks iz Vrbasa saopštila je danas da je u Austriju i Švajcarsku izvezla više od 2.800 kilograma opasnog otpada nastalog tokom proizvodnje, koji je predat postrojenjima za zbrinjavanje opasnog otpada u Beču i Bazelu.