Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Srbija medijski delimično slobodna zemlja

U svetu se danas obeležava Svetski dan slobode medija, a povodom učestalih stradanja novinara, Izvršni komitet Međunarodne federacije novinara odlučio je da globalna tema ove godine bude hapšenje i zatvaranje novinara.

DNK analiza potvrdila da je utopljenik mali Marko Ristić

DNK analiza potvrdila je da je utopljenik pronađen u reci Moravici dečak Marko Ristić, čiji je nestanak prijavljen početkom marta, rekao je danas Tanjugu šef DNK laboratorije Instituta za sudsku medicinu u Beogradu Oliver Stojković.

Od petka nova pravila u saobraćaju

Vozači u Srbiji će od 4. maja morati da poštuju nove propise u saobraćaju koji se odnose na ispravnost, kvalitet i postavljanje dečjih sedišta, zatamnjenost stakala u vozilu i poziciju volana.

Sutra počinje izgradnja prvog vetroparka

Izgradnja prvog vetroparka u Srbiji, kapaciteta oko devet megavata, trebalo bi da počne sutra na Vrškoj Čuki, izjavio je savetnik premijera Srbije za energetiku Petar Škundrić i najavio da će za oko mesec i po dana Srbija dobiti i struju iz prve veće solarne elektrane.

U Srbiji caruju monopoli i karteli

Prema poslednjoj listi Svetskog ekonomskog foruma, među 142 analizirane zemlje Srbija zauzima neslavno šesto mesto po uticaju monopola i kartela na tržište.

Britanija blokira Pirate bay

Britansko udruženje za muzičku industriju BPI saopštilo je danas da je sud doneo odluku da naloži provajderima da blokiraju sajt sa deljenje nelegalnog materijala preko interneta Pajrat bej (The Pirate Bay).