Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Tri kompanije zainteresovane za Železaru

Prijavu za učešće na tenderu za izbor strateškog partnera za Železaru Smederevo podnele su tri kompanije - "Junajtid Pilsen S.A. Luksemburg, "Donjecki stil grup iz Ukrajine  i "Ural majning end metalurdžikal kompani" iz Ruske Federacije.

VIDEO: Dačić: Dete nije bilo u gepeku

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je dežurni tužilac, koga je konsultovala policija u vezi navodne vožnje deteta u gepeku automobila, saopštio da nema elemenata krivičnog dela, jer dete nije bilo u gepeku, već na zadnjem sedištu u sigurnosnom sedištu.

Slučaj zastarelog postupka protiv Miloševića se razmatra

Visoki savet sudstva nije razrešio dužnosti sudiju Osnovnog suda u Požarevcu Gordanu Vidojković, koja je sudila Marku Miloševiću u prvostepenom postupku po tužbi za prebijanje "otporaša" Nebojše Sokolovića 2000. godine, kako je objavio Blic.

VIDEO: Policija utvrđuje ko je prevozio dete u gepeku

Policija radi na identifikaciji osoba koje su dete vozile u gepeku automobila i protiv njih će biti preduzete zakonske mere, najavili su danas ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i direktor policije Milorad Veljović.

Dačić: Planirani napadi na Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da srpske i strane službe bezbednosti imaju informacije o pripremanju akcija ometanja izbora na Kosovu i Metohiji.

Dinar oslabio iako je NBS prodala 20 miliona evra

Dinar će sutra oslabiti četiri pare i zvanični srednji kurs će biti 111,8981 dinara za evro i to će biti nova najniža vrednost srpske prema zajedničkoj evropskoj valuti, iako je Narodna banka Srbije (NBS) prodala u petak 20 miliona evra, saopštila je NBS.

Nuklearnim objektima preti oduzimanje licence

Direktorka Agencije za zaštitu od jonizujućeg zračenja Mirjana Radenković izjavila je danas da će posle inspekcijskog nadzora nad sprovođenjem mera nuklearne sigurnosti i mera zaštite od zračenja, ta agencija razmotriti mogućnost oduzimanja licence JP "Nuklearni objekti Srbije", ukoliko se utvrdi da su prekršeni uslovi izdavanja licence.

Proizvođači skanka priznali krivicu

Deset od 11 pripadnika organizovane kriminalne grupe Gorana Kovačevića iz Novog Sada nagodili su se s Tužilaštvom za organizovani kriminal i, u zamenu za kazne zatvora od četiri do sedam i po godina i trajno oduzimanje više stanova i luksuznih automobila, priznali da su proizvodili drogu skank u Vojvodini.

Osumnjičen za krađu kola

Novosadska policija je, 26. aprila, oko 23 časa, neposredno nakon počinjene krađe, uhvatila osumnjičenog Tibora T. (1983), iz Temerina.

Oduzeta imovina vredna 350 miliona evra

Državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen izjavio je da je Srbija do sada primenom Zakona o oduzimanju imovine stečene krivičnim delima, oduzela imovinu vrednu više od 350 miliona evra, a očekuje se da taj broj bude znatno veći i dostigne iznos od pola milijarde evra.