Parada ponosa 6. oktobra u Beogradu

Ulična šetnja u Beogradu u okviru Parade ponosa, koji organizuju predstavnici LGBT populacije, ove godine biće održana 6. oktobra, najavili su danas organizatori manifestacije.
Ulična šetnja u Beogradu u okviru Parade ponosa, koji organizuju predstavnici LGBT populacije, ove godine biće održana 6. oktobra, najavili su danas organizatori manifestacije.

Cela manifestacija "Parada ponosa", tokom koje će pripadnici LGBT populacije nizom manifestacija u Beogradu ukazati na važnost poštovanja njihovih prava, trajaće od 30. septembra do 7. oktobra. "Ovoga puta nećemo zauzeti ulice na pola sata ili sat već ćemo na osam dana zauzeti čitav grad jer to nama pripada", rekao je član Organizacionog odbora Boban Stojanović.

Ulična šetnja trebalo bi da se održi na već poznatoj trasi - od parka Manjež, Nemanjinom, Ulicom Kneza Miloša i Masarikovom.

Stojanović je ipak ukazao da Srbija još nema novu Vladu i da sa njenim predstavnicima tek treba razgovarati o organizaciji događaja ocenivši da će "sve zavisiti od dogovora i dobre volje onih koji o tome budu odlučivali".

On je kazao i da očekuje da će novoizabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić doći na Paradu ponosa i podržati LGBT populaciju podsetivši da je Nikolić ranije izjavio da bi kao predsednik na čelo Parade ponosa stao samo u slučaju opasnosti po bezbednost učesnika.

Stojanović je rekao i da očekuje dolazak gradonačelnika Dragana Đilasa koji je, kako je naveo, bio "slatkorečiv" u komunikaciji sa predstavnicima LGBT populacije.

Parada ponosa trebalo bi da se održi pod sloganovom "Ljubav, vera, nada".

  • 23.05.2012 13:58
    Dokle ide ljudska sebicnost? Sve ove ljude molim da se zamisle u situaciji da imaju mogucnost da izadju 2x nedeljo u jedan klub u BG koji obezbedjuje marica. Alo! Jedan klub + marica. Jel to normalno? Jel mozete da osetite njihov strah kada svaki put zele da izadju? Stidite se.
  • Ime:

    23.05.2012 12:56
    ..ko je protresao kavez?
    Molim lepo sada se vidi ko je ko i ko je gde...
    Da sam balav i nisam imam ja godina i više nego dovoljno, a po vašim stavovima i odbrani-napadom mogu da zaključim samo da ste potpuno isti kao i oni koji vam se suprotstavljaju (navijači i huligani). Vredjanje je odlika malogradjanštine, ovde kako ste mogli da primetite nisam nikoga vredjao nego izneo svoje stavove ali vidim da je nekima od vas poljuljan ponos i ne birate sredstva da ubedite druge čitaoce kako ste tobože vi u pravu, ali tako se ne brane stavovi, ne. Lično imam poznanike koji su Gay ali sam istu stvar i njima rekao. To je moj stav i dalje islim da su sebični i samoživi, da gledaju uglavnom samo svoje potrebe i probleme kao i sebe, i zaista kada sam rekao to za humanitarne akcije to i jeste hipotetički rečeno ali nažalost i to je tačno. To da li ja pomažem društvu ili ne to procenjuje neko drugi, a verujte mi vrlo dobro sam upućen ko i kakve organizacije pomažu slojevima koje sam već pominjao, LGBT to nisu, surova istina, oni misle samo na sebe i svoje istomišljenike a koliko smem da primetim ima ovde dosta "ljudi" kojima je mojim postom čast narušena, ipak koga briga za moju seksualnost? Nikoga normalnog, e pa onda prekinite više da sami sebe etiketirate i natrljavate nam vašu seksualnost na nos, lepo je kada se ljudi vole i poštuju ali radite to u vašim domovima bez pompe i parade i svima dobro, ovom narodu na taj način nećete skrenuti pažnju da ste "ugroženi" sloj društva, naprotiv besomučnim paradama samo ćete dići tenziju i odbiti i to malo naroda koje je počelo da misli kako ste OK, Hvala
  • 13

    23.05.2012 10:42
    Duhu iz boce
    Toma nece doci,al Tadic i Pajtic sa Cedom pod ruku bi mogli.Prestanite na pedere i lezbejke da obracate paznju pa nece imati svoje nastranosti kome da pokazuju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija