Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Apelacioni sud ostavio Racića na slobodi

Veće Apelacionog suda u Novom Sadu nije prihvatilo žalbu Višeg tužilaštva na odluku kojom je ukinut pritvor 23-godišnjem Draganu Raciću, osuđenom na pet godina zatvora zbog izazivanja saobraćajne neseće u Kisačkoj ulici u kojoj su poginula dvojica Novosađana.

Novosađanin umro za volanom

Na Bulevaru Kralja Petra I, sinoć oko 18h, preko puta Mašinske škole, tokom vožnje preminuo je 59-godišnji Novosađanin K.I.

Uhapšeni pljačkaši zlatara i pumpi

Novosadska policija uhapsila je 51-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine Hamdiju R. zbog sumnje da je u januaru opljačkao dve  zlatare u Novom Sadu.

30 dana zatvora zbog nasilničke vožnje

Zato što je u nedelju u Novom Sadu vozio neregistrovani motocikl, bez vozačke dozvole odgovarajuće kategorije i pri tom učinio više saobraćajnih prekršaja, Radomir T. (1983) iz Bačke Palanke je priveden kod sudije Prekršajnog suda koji mu je odredio zadržavanje u trajanju od 12 sati.

Nemanja Danilović još uvek u komi

Stanje Nemanje Danilovića, trenera Košarkaškog kluba Novi Sad, koji je početkom marta doživeo tešku saobraćajnu nesreću i dalje je veoma teško, saznaje Radio 021.

Nastavak suđenja za ubistvo Grandića

Suđenje osmočlanoj kriminalnoj grupi koja se, pored niza razbojništava, tereti za ubistvo policajca Vladimira Grandića aprila prošle godine u Novom Sadu nastavlja se u četvrtak, 6. maja, u Specijalnom sudu u Beogradu.

Skandal na sahrani Zorana Ćirića

Aleksandar Ćirić, najavio je tužbu protiv "Lisja" i direktora tog preduzeća, zbog propusta tokom sahrane njegovog oca, Zorana Ćirića, bivšeg vlasnika Radio televizije "Jesenjin".

Nema povređenih u požaru kraj Dnevnika

U požaru koji je izbio na Bulevaru oslobođenja, na zapuštenom placu u neposrednoj blizini zgrade novinske kuće "Dnevnik", izgorela je improvizovana baraka u koju se povremeno sklanjaju beskućnici, ali niko nije povređen.

Osumnjičeni za prevare

Policija je podnela krivičnu prijavu protiv Mileta Pranića (1963) iz Novog Sada i državljana Hrvatske Ljubiše Zorića (1953) i Vinka Lozića (1961), zbog osnovane sumnje da su, tokom 2009. godine, oštetili više firmi u Srbiji, za iznos od preko 28 miliona dinara.

Uhapšeni nakon krađa

Novosađanin Dejan J. (1981) uhapšen je zbog osnovane sumnje da je juče, oko 3 sata, opljačkao prodavnicu mobilnih telefona.

Podnete prijave protiv troje direktora

Poreska policija podnela je Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu krivičnu prijavu protiv troje direktora preduzeća zbog sumnje da su oštetili budžet Srbije za oko 43 miliona dinara.

Za pokušaj ubistva 26 godina

Safet Čalopek (41) i Milo Joksimović (50) osuđeni su zajedno na ukupno 26 godina zatvora zbog pokušaja teškog ubistva predsednika Borda direktora kompanije ''Sunoko Srbija'' Spiridona Pirgidisa.

Varao seljake

Policija je uhapsila Sreta M. (1968) iz Čuruga, zbog osnovane sumnje da je zloupotrebio službeni položaj i falsifikovao službenu ispravu.

Tri meseca zatvora zbog pretnji Brankici Stanković

Osnovni sud u Novom Sadu osudio je na tri meseca zatvora 25-godišnjeg Novosađanina Vladimira Samardžića sa Detelinare, zbog pretnji novinarki Brankici Stanković preko društvene mreže Fejsbuk, saznaje Radio 021.