Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Ubijena tri policajca u Egiptu

U napadu ekstremista ubijena su noćas tri policajca i još trojica su ranjena u odvojenim napadima u egipatskoj pokrajini Severni Sinaj.

Deca u Indiji odbijaju obrok u školi

Hiljade školske dece odbija danas besplatne obroke u školama u istočnoj Indiji, nakon što je 22 đaka umrlo od hrane otrovane insekticidima, rekli su zvaničnici.

Grčka: Usvojene nove mere štednje

Grčki parlament usvojio je nove mere štednje, koje uključuju kontroverzni plan otpuštanja i premeštanja 25.000 radnika javnog sektora, uprkos masovnim protestima protiv reformi, neophodnih za nastavak isplate međunarodne pomoći.

Snouden uskoro napušta moskovski aerodrom?

Odbegli bivši saradnik američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Edvard Snouden mogao bi da napusti tranzitnu zonu moskovskog aerodroma "Šeremetjevo" u narednih nedelju dana, izjavio je u sredu ruski advokat Anatolij Kučerena, dodavši da će on zasad ostati u Rusiji.

Azerbejdžanci ulažu pola milijarde evra u Boku Kotorsku

Azerbejdžanska kompanija "Azmont DOO Investments" uložiće 500 miliona evra u izgradnju luksuznog hotelskog kompleksa u bokokotorskom zalivu, saopšteno je danas nakon sastanka crnogorskog premijera Mila Ðukanovića i predstavnika te kompanije.

Zatvoren sistem HAARP

Američki HAARP program, koji već godinama fascinira teoretičare zavere šitom sveta, je zatvoren zbog finansijskih problema.

Pobeglo 100 zatvorenika

Indonežanska policija počela je potragu za više od 100 zatvorenika koji su pobegli iz zatvora na ostrvu Batam, saopšteno je u policiji Indonezije.

Ubijen drugi čovek Al Kaide

Potvrđeno je da je čovek broj dva Al Kaidinog ogranka na Arabijskom poluostrvu (AQAP) Said al-Šehri ubijen u napadu američke bespilotne letelice u Jemenu.

Evakuisan centar Budimpešte zbog bombe

Mađarska policija je danas saopštila da je započela evakuaciju u centru Budima nakon što je sinoć u ulici Pala pronađena 50 kilograma teška bomba zaostala iz Drugog svetskog rata.