Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Gugl mapira Veliki kanjon

Gugl i njegov virtuelni servis Strit vju su dosad uspeli da prošetaju korisnike Interneta uskim uličicama španskih gradova, omogućili im da razgledaju muzej Smitsonijan i istražuju lepote koralnih grebena Australije, i sve to udobno zavaljeni u svoje fotelje.

Tražio da ga poštede smrtne kazne jer je predebeo

Jedan osuđenik na smrt u Sjedinjenim Američkim Državama, težak 179 kilograma, tražio je da bude pošteđen izvršenja smrtne kazne, jer je predebeo, te bi sto na kome se ista izvršava mogao da pukne pod njegovom težinom, dok zatvorske vlasti tvrde da je to nemoguće, i da sto može lako da izdrži težinu od 181 kilogram.

Spalio se još jedan Tibetanac

Jedan tibetanski seljak zapalio se na pijaci u severozapadnoj Kini u drugom samospaljivanju u dva dana u blizini manastira Labrang.

40 raketa palo na Izrael iz Gaze

Jedan pripadnik Hamasa ubijen je jutros u izraelskom vazdušnom udaru u odgovoru na žestoku raketnu vatru iz pojasa Gaze, u kojoj je ranjeno troje ljudi.

Sedmoro mrtvih u pucnjavi u Meksiku

Sedam ljudi, među kojima i dve žene, ubijeno je u pucnjavi sa marincima u severnoj meksičkoj državi Sakatekas, uporištu narko kartela Setas.

Starica u zatvoru zbog 83 evra

Minka Maltarić (72), iz Hrvatske, provela je šest dana u zatvoru zbog 624 kune (oko 83 evra) koje je dugovala komunalnom preduzeću iz Ivanca za odvoz otpada.

Spaljene stotine kuća u Mjanmaru

Troje ljudi je poginulo, a stotine kuća je spaljeno u sukobima između muslimana i budista na zapadu Mjanmara, saopštile su vlasti u toj zemlji.

Terorista aktivirao eksploziv, poginuo policajac

U eksploziji bombe koju je tokom noći aktivirao terorista samoubica jedan policajac je poginuo, a još četvoro ranjeno, na kontrolnom punktu na granici severnokavkaskih republika Severne Osetije i Ingušetije.

Ostavka urednika BBC-ija zbog skandala

Urednik noćnog programa i emisije "Njuznajt" Bi-Bi-Sija (BBC) Piter Ripon podneo je ostavku zbog slučaja "Sevil" i optužbi da je BBC prikrivao seksualno zlostavljanje desetina devojčica za koje je osumnjičen bivši poznati TV voditelj, pokojni Džimi Sevil.

Poginulo troje alpinista

Troje alpinista poginulo je prilikom penjanja na jedan od najviših vulkana u Ekvadoru, saopštile su ekvadorske vlasti.

Nemačka: 110 neonacista na slobodi

Nemački političari šokirani su saznanjem da se u zemlji na slobodi nalazi oko 110 neonacista, protiv kojih postoje nalozi za hapšenje i ukazuju da se tema neonacističke grupe "NSU", kojoj se na "dušu" stavlja ubistvo osam Turaka, jednog Grka i jedne nemačke policajke, ne sme posmatrati kao izolovani fenomen.