Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Ne mogu da dokažu da su živi

Oko 100.000 Poljaka koji imaju pravo na inostrane penzije našli su se odnedavno na muci, pošto im strani penzijski fondovi traže potvrde da su živi, a u Poljskoj paradoksalno nema ko da im ih izda.

Uhapšen bivši Gadafijev premijer

Vlasti Tunisa uhapsile su bivšeg premijera libijske vlade Al Bagdadi Ali al Mahmudija, rekao je zvaničnik ministarstva unutrašnjih poslova Tunisa agenciji Rojters.

NASA odbrojava sate pred pad satelita

Američka svemirska agencija NASA odbrojava poslednje sate pred očekivani pad njenog starog istraživačkog satelita od 6 tona na Zemlju. Pad se očekuje sutra.

Oborio rekord i umro

Za Ukrajinca Ivana Mendela, pobednika takmičenja u jedenju knedli, ovo nadmetanje imalo je fatalan ishod - posle pojedenih 10 knedli neobičnom rekorderu je pozlilo i on je umro.

Ceo grad bez struje zbog neplaćenih računa

Žitelji jednog španskog grada koji nije plaćao račune za električnu energiju bili su šokirani kada je nestalo svetlo u mnogim zgradama, uključujući bazen u kome su se nalazili plivači.

60 ranjenih u Dagestanu

Jedna osoba je poginula, a 60 je ranjeno u dve eksplozije podmetnutih bombi nedaleko od ministarstva unutrašnjih poslova Dagestana u Mahačkali.

Zemljotres u Turskoj

Umereni zemljotres, jačine 5,6 stepeni po Rihterovoj skali, pogodio je danas istočni deo Turske, ali nije bilo žrtava niti materijalne štete.

Poginula dva rudara u Kolumbiji

U eksploziji metana u jednom rudniku uglja na severu Kolumbije poginula su dva rudara, dok se 11 vodi kao nestalo, saopštili su kolumbijski zvaničnici.

Napadi na Ikeu pokušaj ucene

Švedska kompanija Ikea saopštila je da su bombaški napadi izvršeni prethodnih meseci na nekoliko njenih radnji širom Evrope povezani s pokušajem ucene.

Atina bez gradskog saobraćaja

U Atini će danas biti potpuno obustavljen gradski saobraćaj, pošto su sindikati najavili 24-časovni štrajk koji će zaustaviti metro, gradske vozove, tramvaje, autobuse i trolejbuse, kojima putuje stotine hiljada ljudi svakog dana.

Bugarska i Rumunija ostaju van Šengena?

Zahtevi Rumunije i Bugarske da budu primljeni u evropski šengenski prostor bez granica biće odbačeni na ministarskom sastanku EU zbog protivljenja dve zemlje, rekli su diplomatski izvori u Briselu.

"Asteriks i Obeliks su nacisti"

Junaci jednog od najpoznatijih francuskih stripova, Asteriks i Obeliks, su nacisti, tvrdi francuski filozof i istoričar Mišel Ser.

Objavljena biografija Asanža

Biografija osnivača "Vikiliksa" Džulijana Asanža objavljena je danas, iako je Australijanac odustao od saradnje u ovom projektu i pokušao da spreči njegovu realizaciju.