Zatvorenici kidnapovali i zlostavljali tinejdžerku

Neimenovana tinejdžerka iz Brazilskog grada Belena prijavila je policiji da su je kažnjenici iz okružnog zatvora kidnapovali i danima zlostavljali.
Neimenovana tinejdžerka iz Brazilskog grada Belena prijavila je policiji da su je kažnjenici iz okružnog zatvora kidnapovali i danima zlostavljali.

Devojčica je ispričala da su je zatvorenici istukli i drogirali, a potom odvukli u zatvor gde su je četiri dana silovali. Posle tog vremena ona je uspela da pobegne i sve prijavi čuvaru, koji ju je odveo u policijsku stanicu, a ispostavilo se da je još dvoje tinejdžera dovedeno u zatvor i tamo zlostavljano. Nakon ovog skandala započeta je istraga, a upravnik zatvora i 18 zaposlenih dobili su otkaz.

Radi se inače o zatvoru poluotvorenog tipa, koji podrazumeva da kažnjenici tokom dana mogu da izađu i slobodno šetaju. Oko same zgrade nema ograde, a okružena je šumom, pa su vlasti najavile da će oko zatvora podići zid i pojačati obezbeđenje.

Inače, pre nekoliko godina je u Brazilu izbio sličan skandal kada je jedna 15-godišnjakinja stavljena u istu ćeliju sa preko 20 muškaraca, koji su je primoravali na seks u zamenu za hranu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Tusk rekonstruisao vladu Poljske

Poljski premijer Donald Tusk danas je rekonstruisao vladu, u sklopu koje će dosadašnji koordinator specijalnih službi Tomaš Sjemonjak stupiti na dužnost ministra unutrašnjih poslova.