Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

Umesto bazena niče korov

Plac na Novom naselju, uz Bulevar Jovana Dučića, na kojem je kompanija "Tuš" trebalo da izgradi sportsko-poslovni centar, do daljeg će biti zapušten.

Nemci traže oduzetu imovinu

Više udruženja Nemaca iz Vojvodine ocenilo je da je Nacrt zakona o vraćanju imovine "nepravedan" prema Nemcima, jer im ne omogućava da potražuju svoju oduzetu imovinu.

Inicijativa za Subin plato muzike

Nastavlja se građanska inicijativa da se plato u Limanskom parku nazove po jednom od najznačajnijih kompozitora savremene muzike Mitru Subotiću Subi.

SNP gostuje u Osijeku

Srpsko narodno pozorište (SNP) novu sezonu počinje gostovanjem u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, gde će biti izvedena predstava "Ujež" Branislava Nušića, u režiji Radoslava Milenkovića.

Poslanici još kriju s koje će funckije otići

Iako je gradonačelnik, Igor Pavličić, ranije najavljivao da će u slučaju ozvaničenja nespojivosti više javnih funkcija, zadržati mesto prvog čoveka grada, a ne funkciju pokrajinskog poslanika, to danas nije mogao da potvrdi.

Niko neće da obnavlja fasade

Iako gradske vlasti u ovoj godini nude 15 miliona dinara za sufinansiranje radova na obnovi fasada, od kojih mnoge u gradu vape za uređenjem, do sada se niko nije javio na konkurs "Poslovnog prostora" za ovaj posao.

Od danas Festival uličnih svirača

Svako ko u četvrtak, petak i subotu prošeta centrom grada biće u prilici da pogleda šta je to za nastup pripremilo više od 100 stranih i domaćih izvođača, koji će učestvovati na ovogodišnjem Festivalu uličnih svirača.  

Spasilačka služba radi bez premca

U proteklih osam godina, koliko je Udruženje spasilaca na vodi Vojvodine prisutno na Štrandu, nije zabeležena ni jedna intervencija sa smrtnim ishodom, kažu u toj organizaciji.