Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

Spasilačka služba radi bez premca

U proteklih osam godina, koliko je Udruženje spasilaca na vodi Vojvodine prisutno na Štrandu, nije zabeležena ni jedna intervencija sa smrtnim ishodom, kažu u toj organizaciji.

Bajatović ostaje u Srbijagasu

Poslanik SPS-a i direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović izjavio je da će se, posle objavljivanja odluke Ustavnog suda o duplim funkcijama, odlučiti da zadrži funkciju u tom preduzeću.

Za sada ništa od novih autobusa

Gradsko saobraćajno preduzeće neće ovih dana potpisati ugovor o nabavci 15 solo autobusa na dizel gorivo, kako je najavljeno, jer se jedan od ponuđača žalio na postupak nabavke.

Nova sezona pod starim reflektorima

Radovi na uređenju Velike i Male scene, foajea i Hinterbine u Srpskom narodnom pozorištu trebalo bi da budu završeni do 21. oktobra, kada će početi nova pozorišna sezona.

Novosađani ekipni prvaci u šahu

Muška ekipa Novosadskog šah kluba (NŠK) i ženska ekipa beogradskog BAS-a ekipni su prvaci Srbije u šahu na državnom prvenstvu koje je juče završeno u Valjevu.

Nagrađeni novosadski studenti

Tim studenata Fakulteta tehničkih nauka (FTN) iz Novog Sada osvojio je drugo mesto na svetskom takmičenju koje je organizovalo Američko društvo za grejanje, hlađenje i klimatizaciju ASHRAE.

Jovanović: Dačićev potpis rešava problem sa gužvama

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović poslaće danas ministru unutrašnjih poslova Ivici Dačiću album sa fotografijama nepreglednih redova ispred šaltera policijske uprave u Novom Sadu gde građani dolaze da izvade nova lična dokumenta.

Objavljen spisak popisivača

Komisija za sprovođenje popisa na teritoriji Novog Sada utvrdila je spisak popisivača koji će biti pozvani na obuku, pošto prethodno taj spisak verifikuje Republički zavod za statistiku, saopštio je danas Kabinet gradonačelnika Igora Pavličića.

Kasni obnova Pozorišnog trga

Planirana obnova Pozorišnog trga ne može da počne jer za taj posao Zavod za izgradnju grada nije dobio novac od vojvođanskog Fonda za kapitalna ulaganja.