Jedenje hrane koja nam je ispala na pod, držanje psa i redovno ljubljenje sa familijom i prijateljima, najbolji su način da se izborite sa alergijama, tvrde imunolozi.
Svi ljudi se znoje i to je sasvim normalna, čak i poželjna pojava jer se na taj način telo oslobađa od toksina. Međutim, u isto vreme ume da bude veoma neprijatna, pogotovo ako se nalazite u društvu.
Loš zadah nas asocira na lošu higijenu. Međutim, uzročnici tog neugodnog mirisa mogu biti neke namirnice koje koristimo misleći kako ćemo njima kamuflirati neugodne mirise iz usta.
Haptička tehnologija (naziv potiče od grčke reči "haptos": koji se može osetiti dodirom) ostvarila je veliki napredak u proteklih nekoliko godina, pri čemu je simulacija mekoće bila jedan od najvećih izazova.
Verovali ili ne, naučno je dokazano da se većina lekara, da oboli od terminalne faze neke, bolesti poput uznapredovalog zloćudnog karcinoma, ne bi podvrgnula agresivnim lečenjima poput hemoterapije, iako to sugerišu svojim pacijentima.
Svi vole banane, ukusne su, hranjive i pune kalijuma. Da li ste se ikad zapitali u kojem stadijumu zrelosti su one najbolje za zdravlje? Evo rezultata zdravstvenog istraživanja sprovedenog u Japanu.
Prođe li mu rok, meso i sladoled svakako bacite, riba neće praviti probleme mada neće biti ukusna, a paradajz bacite samo ako se pojavi plesan ili miris alkohola.
Broj gojaznih osoba rapidno raste u čitavom svetu. Prema novoj međunarodnoj studiji, broj gojaznih raste kako u razvijenim tako i u zemljama u razvoju. I u Srbiji je, prema ovoj studiji, čak 55,6 odsto osoba gojazno.
Tokom zimskih meseci telo obično ima tendenciju da poveća nakupljanje masnih naslaga, čemu velikim delom doprinosi i smanjena fizička aktivnost i kaloričnija hrana.
Džejmi Oliver, jedan od najpoznatijih svetskih kuvara, objavio je svoje kulinarske preporuke za predstojeće Svetsko prvenstvo u fudbalu, a na listi preporuka našli su se i ćevapi i ajvar.