Intenzivni pregovori oko RTB Bor

Intenzivno se pregovara sa zainteresovanima za privatizaciju RTB Bor, izjavio je danas Dragan Ugričić, pomoćnik ministra privrede zadužen za poslove privatizacije i stečaja.
Intenzivni pregovori oko RTB Bor
Foto: Pixabay (ilustracija)
"Postoji ozbiljno interesovanje da krenemo u konačno rešavanje pitanja RTB Bor u smislu prodaje dela preduzeća ili strateškog partnera, u zavisnosti od njihovih interesa i od onoga što država na kraju krajeva želi, da li želi da ostane kao manjinski akcionar, većinski", rekao je Ugričić.
 
Na sednici skupštinskog Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku, on je naveo da svaki zainteresovani investitor može uvidom u unapred pripremljeni plan reorganizacije sazna sve podatke o RTB Bor. Kaže i da je RTB Bor od početka primene tog plana isplatio 100 miliona dolara, da je isplatio sve obaveze po tom planu, te da isplaćuje sve tekuće obaveze, uključujući rudnu rentu i struju.
 
Ugričić kaže da to nije posledica genijalne promene u načinu vođenja firme, nego zato što je cena bakra otišla na blizu 6.000 dolara što, kaže, dozvoljava da RTB Bor izmiruje sve svoje obaveze.
 
"Svesni smo da ta cena neće da traje doveka i zbog toga smo u veoma intenzivnim pregorima sa partnerima koji su zainteresovani da uđu u postupak privatizacije RTB Bor", kaže Ugričić.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.