Radnici u kompaniji najbogatijeg čoveka na svetu štrajkuju zbog malih plata

Radnici najvećeg španskog logističkog centra kompanije za prodaju putem interneta "Amazon" stupili su u štrajk tražeći bolje plate i uslove rada, saopštio je danas sindikat.
Radnici u kompaniji najbogatijeg čoveka na svetu štrajkuju zbog malih plata
Foto: Pixabay
Ana Berseruelo iz sindikata ČOO rekla je da je štrajk počeo sinoć uz učešće 98 odsto zaposlenih u San Fernandu de Enaresu u blizini Madrida. Očekuje se da će prekid rada trajati do sutra.
 
U logističkom centru u kome radnici pripremaju pakete za klijente u Španiji i Evropi radi oko 1.100 zaposlenih "Amazona" i 900 onih koji rade preko agencija.
 
Sindikat kaže da plate radnika nisu povećavane od 2016. godine, a iz "Amazona" odgovaraju da su plate u logističkom sektoru prilično dobre, da postoji dosta beneficija i da se povećanje zarada očekuje od aprila.
 
Radnici međutim tvrde da "Amazon" želi da poveća plate ispod stope inflacije i smanji izdvajanja za noćni i prekovremeni rad.
  • B

    21.03.2018 23:01
    Divni i nedivni
    Radnici, sram vas bilo! Evo bas pre neki dan je bio clanak o vasem gazdi. Saznao sam da je on jedan DIVAN covek, da mu je zena DIVNA, da su mu deca DIVNA, a ako ima psa, macku, kornjacu ili zlatnu ribicu, oni su takodje divni.
    A vi od takvog coveka trazite platu ?!! Umesto da se srecni sto radite za njega, makar i besplatno. Stvarno sramota!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Ruski sud zaplenio imovinu tri banke

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

"Esprit" bankrotirao u Nemačkoj

Poznati trgovački lanac Esprit podneo je zahtev za bankrot na sudu u Diseldorfu, javlja časopis TextilWirtschaft, prenosi Slobodna Dalmacija.

Povećane devizne rezerve Srbije

Bruto devizne rezerve zemlje su na kraju aprila iznosile 25,1 milijardu evra, što je najviši nivo krajem meseca od 2000. godine, od kada se prate podaci na taj način.