Jubilarni sajam knjiga od 25. oktobra

Jubilarni 60. međunarodni Beogradski sajam knjiga, pod sloganom "Šta bi bilo da nije bilo", ove godine biće održan od 25. oktobra do 1. novembra, a zemlja počasni gost je Rusija, saopštili su danas organizatori.
Jubilarni 60. međunarodni Beogradski sajam knjiga, pod sloganom "Šta bi bilo da nije bilo", ove godine biće održan od 25. oktobra do 1. novembra, a zemlja počasni gost je Rusija, saopštili su danas organizatori.

Na ovogodišnjem sajmu će izlagati oko 450 izlagača iz Srbije i inostranstva na izložbenom prostoru hala 1,1a,2a,2c i 4 na površini od 29.968 metara kvadratnih, rečeno je danas na konferenciji za novinare.

Kako je kazao gradski sekretar za kulturu Vladan Vukosavljević, sajam je kulturna manifestacija koja Srbiju stavlja na mapu Evrope kao mesto koje okuplja izdavače, književnike, pisce i ljubitelje knjige iz zemlje i sveta i svakako je najveći u jugoistočnoj Evropi i ubraja se među najveće na svetu.

"Pošto se nameće pitanje doprinosa Beogradskog sajma knjiga književnom stvaralaštvu, obrazovanju, ugledu Srbije u svetu, promociji domaće knjiuževnosti, kultrunoj razmeni sa inostranstvom pokretanju aktuelnih književnih i društvenih pitanja i zato je i odabran slogan ''Šta bi bilo da nije bilo''", istakao je Vukosavljević.

Predsednik Odbora Sajma knjiga Zoran Avramović je kazao da je Odbor smatrao da je organizacija jubilarnog sajma izazov i da je ovo bio pravi čas da se podvuče crta i načini rezime dosadašnjeg rada i zato je doneta odluka da se štampa monografija na srpskom, engleskom i ruskom jeziku u kojoj će se videti presek svih važnig događanja koja su bila vezana za sajam i kako se kretala, menjala i razvijala kulturna politika u našoj zemlji tokom 60 godina.

Takođe, dodao je Avramović, pripremljena su dva dokumentarna filma od 10 minuta i publika će moći da vidi kako se menjao izgled sajma.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.