Milanu Vlajčiću nagrada Fondacije "Tanja Petrović"

Dobitnik prve nagrade Fondacije "Tanja Petrović" za izuzetan doprinos afirmaciji kulture i umetnosti u medijima je novinar, filmski i književni kritičar Milan Vlajčić.

Dobitnik prve nagrade Fondacije "Tanja Petrović" za izuzetan doprinos afirmaciji kulture i umetnosti u medijima je novinar, filmski i književni kritičar Milan Vlajčić.

Od "Studenta" do "Politike", više od pet decenija, Vlajčićeva reč o kulturi i umetnosti, pre svega filmu i književnosti, bitna je i uvažavana od čitalaca, novinara i umetnika. Čitamo ga jer je znalac, razumljiv i poučan, duhovit. I danas strasno voli umetnost i posvećeno tu strast širi kroz medije, dosledan novinarskoj profesiji, ističe se u obrazloženju odluke Upravnog odbora Fondacije, koja je doneta jednoglasno.

Nagrada će biti uručena u petak 28. februara, u Skupštini grada Beograda i sastoji se od plakete i novčanog iznosa. Autor vizuelnog identiteta plakete je dizajner Borut Vild, a pokrovitelji novčane nagrade su B92, Fond B92 i Samizdat.

Fondacija "Tanja Petrović" je osnovana sa željom da se istaknu i podrže ličnosti koje su izuzetnim zalaganjem doprinele afirmisanju kulture i umentosti u medijima. Tanja Petrović je kao dugogodišnja novinarka, urednica i autorka u redakcijama kulture, izdavačkim kućama i kao gradska sekretarka za kulturu, svoj profesionalni život posvetila ovoj oblasti i njenom medijskom promovisanju.

Preminula je 2013. godine, a nagrada se dodeljuje na njen rođendan 28. februara. Upravni odbor Fondacije čine Antonela Riha, Tamara Pupovac, Vojka Pajkić, Olivera Milošević, Srdan Golubović, Katarina Španić Ostojić i Borut Vild. Od sledeće godine, žiri će biti petočlan, sastavljen od tri člana UO Fondacije, jednog umetnika ili novinara i ovogodišnjeg laureata.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.