"Ribari bez mreža" večeras na FAF-u

U takmičarskom programu 20. Festivala autorskog filma (FAF) danas će u Domu omladine biti prikazan američki film "Ribari bez mreža" Katera Hodijerna, koji je već dobio nagradu za režiju na Sandensu.
U takmičarskom programu 20. Festivala autorskog filma (FAF) danas će u Domu omladine biti prikazan američki film "Ribari bez mreža" Katera Hodijerna, koji je već dobio nagradu za režiju na Sandensu.

Film je nastao na osnovu istoimenog Hodijernovog kratkometražnog projekta, takođe nagrađenog na najvažnijem američkom festivalu nezavisnog filma Sandens.

Sniman je u istočnoj Africi, sa naturščicima iz Somalije i predstavlja opojnu i otrežnjujuću priču o piratima današnjeg doba.

Van konkurencije danas se na FAF-u prikazuje izuzetan ruski film "Levijatan" Andreja Zvjaginceva. Ova drama iz savremenog života osvojila je u Kanu nagradu za scenario, koji su pisali Oleg Negin i Zvjagincev.

"Levijatan" je ruski kandidat za Oskara van engleskog govornog područja. Projekcija na beogradskom festivalu je rasprodata.

Pažnju u današnjem programu privlače i film "Umiri vodu" japanske autorke Naomi Kavase, "Vojvoda od Burgundije" britanskog reditelja Pitera Striklenda...

Prateći i reprizni programi festivala nastavljaju se i u Dvorani kulturnog centra, Muzeju kinoteke i drugim salama.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.