Fejsbuk se izvinio putem oglasa u novinama

Društvena mreža Fejsbuk, upletena u skandal zloupotrebe ličnih podataka, objavila je oglas na celoj stranici u britanskoj i američkoj štampi, u kojem se vlasnik Mark Zakerberg izvinjava korisnicima, prenosi Hina.
Fejsbuk se izvinio putem oglasa u novinama
Foto: Pixabay
"Naša odgovornost je da štitimo vaše podatke. Ako u tome ne uspevamo, onda je ne zaslužujemo", napisao je Zakerberg u oglasu objavljenom u šest britanskih (Sunday Times, Mail On Sunday, Observer i drugi) i u tri američka medija (New York Times, Washington Post i Wall Street Journal). 
 
Kompanija Facebook izgubila je više od 58 milijardi dolara tržišne kapitalizacije, odnosno vrednosti ove društvene mreže zbog skandala o curenju korisničkih podataka u koji je umešana kompanija Cambridge Analytica. Svetski mediji izvestili su tokom protekle sedmice da su podaci 50 miliona korisnika Facebooka bez njihovog znanja i odobrenja poslati kompaniji Cambridge Analytica, koja ima politički centar za podatke i koja je radila na izbornoj kampanji predsednika Donalda Trampa 2016. godine. 
 
Facebook je optužen za upad u podatke korisnika, što ta mreža negira. Zakerberg se za sada nije oglasio po tom pitanju, uprkos pozivu koji su mu uputili parlamentarci iz Velike Britanije i Evropske unije.
  • /

    25.03.2018 21:53
    /
    bojte se udbe i poreznika
    prvo udba isfilterise sve pa tek onda zukeberg

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija