VIDEO: Vodenim topovima i šok-bombama na demonstrante u Skoplju

Makedonska policija vodenim topovima i šok-bombama pokušava da rastera demonstrante koji već nekoliko sati protestuju ispred zgrade vlade.
Makedonska policija vodenim topovima i šok-bombama pokušava da rastera demonstrante koji već nekoliko sati protestuju ispred zgrade vlade.

Najmanje pet osoba, uključujući i policajce, povređeno je u sukobima demonstranata i policije ispred sedišta vlade u Skoplju, koji su izbili pošto je opozicioni Socijal-demokratski savez objavio da je premijer Nikola Gruevski, pre nekoliko godina, pokušao da zataška ubistvo Martina Neškovskog.

Za sada, policija je privela najmanje četiri osobe, javlja skopska televizija Nova.

Odmah posle objavljivanja sadržaja prisluškivanog razgovora nekolicine zvaničnika vlade, pristalice opozicije su se okupile u centru Skoplja, a tenzije su rasle kako je rastao i broj demonstranata.

U jednom trenutku došlo je do incidenta kada su u dvorište vlade hteli da uđu demonstranti, među kojima je bio i brat ubijenog Aleksandar Neškovski, prenosi skopska TV A1. Četvoro-petoro pripadnika policije ga je napalo i sprečilo da uđe u zgradu vlade i razgovara sa nekim od nadležnih.

Demonstranti uzvikuju: "Ubice, ubice", "Ostavka" i "Spustite štitove", a u prvom redu među demonstrantima je porodica ubijenog Neškovskog.

Mediji javljaju da je stanje veoma napeto i da su građani posebno revoltirani jer policija snima protest.

  • Makedonec

    06.05.2015 07:10
    Danas Skopje, sutra...
    Braća Makedonci treba da nam budu uzor. Ko udari na svoj narod i nije mnogo pametan. Te bandite s kravatama će vući ulicama.
  • 05.05.2015 22:13
    Kod nas se ništa ne bi desilo, siguran sam.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Norveška povećava vojnu pomoć Ukrajini

Norveška će ove godine vojnu pomoć Ukrajini povećati za sedam milijardi kruna (oko 590 miliona evra), na 22 milijarde kruna (1,9 milijardi evra) - najavio je danas premijer Jonas Gar Store.

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.