FOTO: Kim Džong-un sve deblji

Jedan pogled na nedavno objavljenu fotografiju severnokorejskog vođe dovoljan je da se zaključi kako se Kim Džong Un značajno ugojio.
Jedan pogled na nedavno objavljenu fotografiju severnokorejskog vođe dovoljan je da se zaključi kako se Kim Džong Un značajno ugojio.

A kako piše, news.com.au, krivac za višak kilograma je obilna prehrana. Dok se ostatak njegove zemlje bori s nedostatkom hrane zbog suše, ona nije imala uticaja na ekstravagantni životni stil i veiki apetit ovog 32-ogodišnjaka.

Kendži Fudžimoto, kuvar koji je 13 godina radio za Kimovog oca, progovorio je o diktatorovoj skupoj ljubavi prema sušiju i šampanjcu. "Pravio sam suši za Džong Ila barem jednom nedeljno i Džong Un bi se uvek pridružio na večeri. Tako da pouzdano znam da on obožava suši", ispričao je kuvar. No, sirova riba nije glavni problem. Veruje se da je Kim veliki ljubitelj šampanjca i da ispija više flaša dnevno.

"Pio je puno, najdraži mu je bio Kristal, obično oko dve flaše", rekao je Fudžimoto.

Prisetio se i raskošne gozbe na kojoj je bio s Kimom 2012. godine, a na kojoj se, između ostalog, posluživala supa od peraja morskog psa. Prodaja tih peraja zabranjena je u brojnim regijama širom sveta zbog nehumanog načina lova i uticaja na svetsku populaciju morskog psa.

Na objavljenim fotografijama Kim je znatno veći, tj. mnogo deblji nego ljudi oko njega. S kilažom mora biti jako oprezan zbog zdravstvenih problema jer analitičari smatraju da bi bilo kakav znak zdravstvenih problema mogao dovesti do svrgavanja s moćne pozicije.

Ipak, Šaron Džan koja je pobegla iz Severne Koreje 2011. godine kaže da je veće telo simbol snage i moći u Severnoj Koreji.

A mladi vođa, čini se, sledi stope svog oca koji je umro 2011. godine od posledica visokog krvnog pritiska i dijabetesa, a koji je vodio sličan nezdravi način života.

  • panonius

    07.06.2015 16:30
    a vidi , onog levog na slici !!??
    A i onaj pored njega se verovatno prejeo od sušija kad se tako lepo ustrikario...
    Neopevani krebil ovaj bumbar. Kad će takvi da izumru ?? Smaraju mnogo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Norveška povećava vojnu pomoć Ukrajini

Norveška će ove godine vojnu pomoć Ukrajini povećati za sedam milijardi kruna (oko 590 miliona evra), na 22 milijarde kruna (1,9 milijardi evra) - najavio je danas premijer Jonas Gar Store.

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.