Mađarska planira pooštravanje zakona o migrantima

Mađarska vlada saopštila je danas da planira da pooštri zakon o migrantima i azilantima što će olakšati proterivanje onih koji su ilegalno ušli u tu zemlju.
Mađarska vlada saopštila je danas da planira da pooštri zakon o migrantima i azilantima što će olakšati proterivanje onih koji su ilegalno ušli u tu zemlju.

U nacrtu amandmana na zakon o pavilima azila, koji je sinoć objavilo mađarsko Ministarstvo unutrašnjih poslova, kaže se da su promene potrebne da se ubrza i poboljša identifikacija legitimnih azilanata i omogući deportacija ekonomskih migranata, preneo je AP.

Ministarstvo je saopštilo da je Mađarska do sada ove godine dobila 53.300 zahteva za azil u poređenju sa 42.700 prošle godine. Većina onih koji traže azil brzo ode dalje na Zapad u zemlje poput Nemačke i Švedske pre nego što njihovi zahtevi budu rešeni.

Mađarska je u sredu saopštila da planira izgradnju ograde visoke četiri metra na svojoj južnoj granici sa Srbijom da bi zaustavila ulazak migranata. Uhapšen državljanin Srbije zbog prevoza ilegalnih migranata. Mađarska policija uhapsila je jednog državljanina Srbije zbog prevoza ilegalnih migranata na teritoriji ove zemlje, saopštila je danas policija.

Kako je saopšteno iz policijske kapetanije županije Bač-Kiškun, juče u 5.15 sati u okolini grada Baja zaustavljeno je jedno vozilo austrijskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 31-godišnji državljanin Srbije. Automobilom je putovalo pet državljana Iraka koji nisu mogli da dokažu svoj legalan boravak u Mađarskoj, zbog čega su privedeni u policijsku stanicu.

Državljanin Srbije je priveden i protiv njega je pokrenut postupak zbog krijumčarenja ljudi, dok su državljani Iraka podneli zahtev za azil i predati u nadležnost imigracione službe.
  • 21.06.2015 06:50
    Res publica
    Aj da vidim ko će šta da prigovori Mađarskoj posle jučerašnjeg masakra u sred Graca, možda Britanci koji su već jednom nogom izvan EU i nikad nisu dozvolili da se Šengen odnosi na njih, ili možda francuska ekstremna desničarka Marin Le Pen.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet