Rusija formira vazdušno-svemirske snage

Rusija je spojila nekoliko delova svoje vojske u nove Vazdušno-svemirske snage, što bi trebalo da doprinese boljoj koordinaciji i efikasnosti.
Rusija je spojila nekoliko delova svoje vojske u nove Vazdušno-svemirske snage, što bi trebalo da doprinese boljoj koordinaciji i efikasnosti.

Ministar vojske Sergej Šojgu rekao je danas da ta odluka nudi "optimalan način za poboljšanje sistema vazdušne odbrane".

Novi deo ruske vojske će obuhvatiti vazdušne snage, protivvazdušnu odbranu, anti-raketne i svemirske oružane snage. Šojgu je rekao da je stvaranje novih snaga posledica povećanja značaja vazdušne i svemirske komponente modernog ratovanja.

Dosadašnji komandant vazduhoplovnih snaga Viktor Bondarev komandovaće vazdušno-svemirskim snagama.

Ruski predsednik Vladimir Putin pokrenuo je ambiciozan program modernizacije arsenala i Kremlj nastoji da pokaže vojnu snagu u jeku tenzija sa Zapadom oko Ukrajine.

  • xx

    03.08.2015 17:18
    Mozda usa ima spejs komand ali Rusi imaju spejs gajbu!!!
  • hihihi

    03.08.2015 14:44
    Kasne za SAD samo 33 godine.
    https://en.wikipedia.org/wiki/US_Air_Force_Space_Command
  • Vlada

    03.08.2015 13:16
    ...
    Jbt, da neki agresivni vanzemaljci žele da unište ljudski rod kao dominantan na ovoj predivnoj maloj plavoj planeti, dovoljo je samo da se odmaknu i izdaleka posmatraju kako se sami uništavamo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet