Puhovski: Za ustaške ispade u Kninu kriva vlast

Politički analitičar Žarko Puhovski izjavio je da su dva dana patriotske histerije doveli do nedostojanstvene proslave Oluje, a da su krivci za to na vlasti.

Politički analitičar Žarko Puhovski izjavio je da su dva dana patriotske histerije doveli do nedostojanstvene proslave Oluje, a da su krivci za to na vlasti.

Svako ko živi u Hrvatskoj morao je da zna da "dva dana patriotske histerije" moraju dovesti do toga, rekao je za Index.hr Puhovski. Portal, inače, navodi da ispade "razjarene rulje" niko iz državnog vrha, iz opozicionog HDZ-a, kao ni predsednica, nije želeo da komentariše.

"Naravno da vladajući ne komentarišu ustaške ispade, oni su ih izazvali", jasan je Puhovski i podseća na staru kinesku poslovicu: "Ko hoće mačku, mora uzeti i rep". "Ne, oni su (vladajući) to izazvali, ne bi bio red da oni to komentarišu. Morali su znati gde žive i dokle će to doći. Pevanje: 'Mi Hrvati ne pijemo vina, već pijemo krv četnika iz Knina" je ponavljanje onoga što se u Vukovaru pevalo Hrvatima. Svako živi u ovoj zemlji je znao da dva dana patriotske histerije mora dovesti i do toga", naveo je ovaj analitičar.

Što se tiče (ne)reagovanja policije Puhovski kaže da je ona u situaciji da mora da "žmuri na oba oka", da je tu da štiti državni poredak koji je dva dana bio potpuno "nacionalistički eksponiran". "Znalo se da će deo javnosti reagovati tako, a reakcija policije prema tome bila bi nemoralno ponašanje", odgovor je Puhovskog na pitanje misli li da policija "žmuri na jedno oko" kad se radi o pojedincima koji na ovakvim skupovima urlaju ustaške fraze.

U hrvatskom društvu manjka tolerancije i u normalnim situacijama, zaključio je Puhovski, uz konstataciju da je jasno da je dvodnevna masovna histerija samo pridonela tome da manji, prijemčiviji deo javnosti, reaguje na takav način.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet