Na Islamski centar u Ljubljani bačene svinjske glave

Nepoznate osobe bacile su svinjske glave i staklene posude pune krvi na Islamski kulturni centar u izgradnji u Ljubljani.
To su jutros prvi primetili radnici i odmah obavestili odgovorno lice na gradilištu i predstavnike Islamske zajednice u Sloveniji. Iz Islamske zajednice Slovenije saopšteno je da je o ovome obaveštena policija koja je obavila uviđaj.
 
- U Islamskoj zajednici ovaj napad razumemo kao napad iz mržnje na manjinsku zajednicu - navodi se u saopštenju u kojem se oštro kritikuju pojedini mediji u Sloveniji koji "konstantno huškaju protiv džamije i pozivaju da se gradnja zaustavi".
 
Pozvani su Vlada Slovenije, Gradska uprava Ljubljane, Katolička crkva, Srpska pravoslavna crkva, Evangelistička crkva i druge ustanove da se izjasne da li je, u vreme velikih svetskih izazova, način na koji pojedini mediji pozivaju na linč prihvatljiv za slovenačku javnost.
 
Autor: Srna/ foto: Anadolija

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet