Špigl: Tramp dao otkaz Zemlji

Nemački list „Špigl“ objavio je na naslovnici svog najnovijeg izdanja lik Donalda Trampa i Zemlje koja gori.
List je tako odreagovao na vest o izlasku SAD iz Pariskog sporazuma o klimi.
 
Predsednik SAD predstavljen je kao igrač golfa koji udara palicom zapaljenu planetu. Crtež prati natpis na engleskom jeziku "You are fired" (Otpušten si).
 
Ta Trampova rečenica postala je popularna kada je vodio rijaliti šou "Učenik". U njemu je budući američki predsednik birao rukovodioca za jednu od svojih kompanija. 
 
 
Odluku da istupi iz sporazuma o klimi Tramp je objavio u četvrtak. S njegove tačke gledišta, uslovi dokumenta mogu da nanesu štetu ekonomskim interesima SAD. Umesto Pariskog sporazuma predsednik je predložio da se zaključi novi sporazum koji će biti pravedniji prema Sjedinjenim Američkim Državama. 
 
Trampova odluka izazvala je talas kritika svetskih lidera, ekologa i biznismena. Predsednik Rusije Vladimir Putin je na plenarnom zasedanju na Peterburškom međunarodnom ekonomskom forumu upozorio da ne treba pre vremena osuđivati Trampove odluke, navodeći da je moguće da Vašington nema dovoljno resursa za ispunjavanje sporazuma u sadašnjoj formi. 
 
Pariski sporazum o klimi prvi je globalni klimatski sporazum koji je potpisalo više od 190 zemalja u decembru 2015. godine. U dokumentu je propisan plan dejstava za obuzdavanje globalnog zagrevanja.
  • Boki

    03.06.2017 23:08
    Realno Kina i Indija su sampioni koje niko ne kontrolise kako treba jer su jeftins radna snaga. Ovo je sprdnja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Norveška povećava vojnu pomoć Ukrajini

Norveška će ove godine vojnu pomoć Ukrajini povećati za sedam milijardi kruna (oko 590 miliona evra), na 22 milijarde kruna (1,9 milijardi evra) - najavio je danas premijer Jonas Gar Store.

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.