VIDEO: Najmanje sedmoro mrtvih u napadu u Londonu, 12 uhapšenih

Najmanje sedam osoba ubijeno je u seriji incidenata koji su se dogodili na Londonskom mostu i u okolini mosta, saopštila je policija.
Bi-Bi-Si je preneo da je najmanje 21 povređena osoba u kritičnom stanju i da su ranjeni posle napada, prebačeni u pet bolnica u britanskoj prestonici. Do sada uhapšeno 12 osumnjičenih za napad.
 
Skotland jard je saopštio da je u Barkingu uhapšeno 12 osoba koje se dovode u vezu sa napadom. Ministarka policije je izjavila da su napad najverovatnije izveli radikalni islamisti.
 
Ranije je londonska policija saopštila da je najmanje šest osoba ubijeno u blizini Londonskog mosta. Policija je dodala da su tri napadača ubijena.
 
Među žrtvama ima i stranaca: najmanje jedan Australijanac i četiri francuska državljanina, od kojih je jedan teško povređen.
 
U subotu su lokalni mediji javili da je kombi udario nekoliko pešaka na Londonskom mostu, dok je nepoznata osoba naoružana nožem upala u restoran nedaleko od Londonskog mosta na pijaci Borou.
 
​Londonska policija potvrdila je napade na Londonskom mostu, pijaci Borou i oblasti Vokshol. Policija je kasnije javila da incident u Voksholu nije povezan sa druga dva napada.
 
Dodala je da su incidenti na Londonskom mostu i pijaci Borou proglašeni za terorističke napade. Opširnije o napadu OVDE.
 
  • realno

    04.06.2017 18:55
    Ko s đavolom tikve sadi o glavu mu se lupa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet