Osoblje kuhinje u zgradi EU ponovo se otrovalo hemikalijama

Zgrada "Evropa", predviđena za održavanje samita EU, evakuisana je danas po drugi put za nedelju dana, nakon što je nekim ljudima pozlilo od hemijskih isparenja.
Ovo se dogodilo uoči sutrašnjeg početka dvodnevnog samita Unije, a zvaničnici su izjavili da se pripreme za samit 28 lidera na kojem će naglasak biti na pregovorima o Bregzitu, bez obzira na ovaj incident nastavljaju po planu.
 
"Uprkos kontrolama i merama opreza, novi tehnički incident dogodio se danas u jednoj od kuhinja zgrade 'Evropa'. Tehnički problem desio se u sistemu ventilacije u kuhinjama i stvorio štetne gasove, zbog čega je pozlilo većem broju radnika", navedeno je u saopštenju Evropskog saveta.
 
Portparol Evropskog saveta rekao je da će ketering za samit verovatno biti prebačen u susednu EU zgradu "Justus Lipsijus", u kojoj su samiti održavani dok "Evropa" inače vredna 320 miliona evra, i poznata i po nadimku "Svemirsko jaje, nije otvorena ranije ove godine.
 
Zbog sličnog incidenta, kada je došlo do "reakcije između dva industrijska proizvoda za čišćenje", prošlog petka 20 ljudi se žalilo da im je pozlilo, a devetoro je primljeno u bolnicu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet