Evropu čekaju ekstremni vremenski uslovi

Naučnici univerziteta Njukasl upozoravaju da će vreme u Evropi postati još ekstremnije.
U video prilogu na sajtu "Skaj njuza" navodi se da naučnici sa univerziteta Njukasl prognoziraju da nas u narednim decenijama čeka veliki broj vrelih talasa, mnogo više suša, ali i velikih poplava. 
 
Uz podsećanje da se Pariz nedavno borio sa velikim poplavama, navedeno je da to neće biti jedini evropski grad koji će se naći pod vodom, te prognozira da bi čak 85 odsto gradova u Engleskoj do 2051. moglo da bude poplavljeno, kao što je to bio Pariz. Poplave bi mogle da zahvate i London, ali najugroženiji u budućnosti je Dablin. 
 
Istovremeno, kažu naučnici, Atina, Rim, Prag i Stokholm biće pogođeni toplotnim talasima. 
 
Suše će pogoditi Lisabon, Madrid, a sve to moglo bi da se dogodi, navodi "Skaj njuz", zbog velikih klimatskih promena, a ukoliko se nešto drastično ne promeni, naučnici tvrde da bi neki evropski gradovi mogli da postanu neprepoznatljivi, a pojedini delovi Evrope mogli bi da ostanu bez osnovnih uslova za život. 
 
Naučnici navode da ako smanjimo efekat "staklene bašte", posebno ugljendioksida, možemo smanjiti njihov uticaj na život u budućnosti, ali da svakako moramo da se pripremimo za njihov uticaj i da pripremimo gradove da budu otporniji na poplave i suše.
  • Мунгос

    22.02.2018 09:35
    @ Mile,
    У праву си, има таквих serbalja доста.
    Али нема проблема, све је под контролом. Војвођанери су мирни.
  • Serbalj tj. hm

    22.02.2018 00:05
    Kako se lako i na svaku temu pokazu srbomrsci kao ovaj ''Mile''. Koliko god se trudio, ne mogu da razumem ovoliku mrznju prema srpakom narodu. Kao da ceka neki novi, ne daj Boze rat, pa ponovo Srbe pod led. Strasno i sramotno!
  • Mile

    21.02.2018 15:00
    Evo odma zatucanih serbalja kojima je Haarp i Ameri kriv za sve, a pritom bacaju tone kesa i plastike i kojekakvog otpada u svoju zemlju iz koje posle jedu..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet