Lideri Severne i Južne Koreje se sastali na granici

Lider Severne Koreje Kim Džong Un i Južne Koreje Mun Džae In iznenada su se sastali u pograničnom gradu u demilitarizovanoj zoni između dve zemlje.
Lideri Severne i Južne Koreje se sastali na granici
Foto: Pixabay
Na drugom sastanku lidera Severne i Južne Koreje u poslednjih nekoliko meseci razgovaralo se o postignutim mirovnim obavezama i eventualnom sastanku Kim Džong Una sa američkim predsednikom Donaldom Trampom, prenosi BBC.
 
Kako se navodi, sastanak je deo napora da se omogući održavanje samita američkog predsednika Donalda Trampa s liderom Severne Koreje Kim Džong Unom.
 
Predsednik Južne Koreje lično će obavestiti javnost o ishodu sastanka. Američki predsednik Donald Tramp je otkazao samit sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom planiran za 12. jun u Singapuru, navodeći kao razlog "strahovit gnev i otvoreno neprijateljstvo" u saopštenju Severne Koreje od srede.
 
Tramp je potom ipak ostavio mogućnost novog sastanka, rekavši da čeka da li će Kim ponovo pokrenuti "konstruktivni dijalog".
  • Ns 49

    26.05.2018 21:27
    Kad ih niko ne uznemirava oni se bratski slažu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet