Nastići pripremaju tužbu protiv agencije

Advokati Vuka i Verice Nastić, srpskih iseljenika u SAD kojima je Američka agencija za zaštitu dece oduzela decu na osam meseci, počeli su da pripremaju tužbu protiv agencije.
Advokati Vuka i Verice Nastić, srpskih iseljenika u SAD kojima je Američka agencija za zaštitu dece oduzela decu na osam meseci, počeli su da pripremaju tužbu protiv agencije.

Kako je rekao jedan od advokata porodice Robert Pauel, Nastići su pretrpeli ogromnu psihičku i materijalnu štetu i trebaće najmanje mesec dana da se sastavi tužba, piše Press.

Generalni konzul Srbije u Čikagu Desko Nikitović istakao je da je ova srpska porodica pretrpela brutalnih osam meseci, ali i da je doživela bankrot. "To je bilo pravo maltretiranje porodice koja nije ni za šta kriva, a kako je u Americi normalno i maltene nepisano pravilo da se po završetku ovakvog spora traži odšteta, oni će to i da urade", objasnio je Nikitović, i istakao da Nastići imaju bezrezervnu podršku srpskog konzulata.

Vuk Nastić kazao je da je glavni razlog tužbe protiv agencije da se spreči da se još nekome desi slično. "Pitam se sve vreme koliko je još porodica prošlo kroz ovaj pakao, koliko je njih moralo da dokazuje da su nevini, umesto da sud pokušava da dokaže da su krivi. Nadam se da ćemo pomoći da se ubuduće što manji broj porodica suoči sa ovakvim problemom", istakao je Vuk Nastić.

  • Vedran

    26.02.2011 08:00
    Tužite ih, uzmite im milione, ako ništa drugo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet