Kriza se može preneti na Belgiju i Italiju

Predsednik Evrogrupe Žan-Klod Junker upozorio je danas da bi finansijska kriza vezana za evro mogla da se prenese i na Belgiju i Italiju.

Predsednik Evrogrupe Žan-Klod Junker upozorio je danas da bi finansijska kriza vezana za evro mogla da se prenese i na Belgiju i Italiju.

"Bankrot bi mogao da se proširi na Portugal i Irsku, a zbog visokog zaduženja takodje i na Belgiju i na Italiju, čak i pre nego na Španiju", rekao je Junker. Prema njegovoj oceni, ako se privatni poverioci uključe u plan spasavanja Grčke, u najgorem slučaju agencije za procenu boniteta mogle bi Atinu da svrstaju u kategoriju "insolventnih zemalja", što bi imalo katastrofalne posledice na jedinstvenu monetu.

"Kada bi Grčka bila svrstana u tu kategoriju, to bi moglo imati dramatične posledice i na druge zemlje evrozone, medju kojima su Portugal i Irska, a zatim Belgija i Italija. Igramo se vatrom", upozorio je Junker.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet