Nasukana beba kita vraćena u more

Beba kita, koja je pronađena na jednoj plaži u Australiji, vraćena je danas u okean, ali se još ne zna da li će pronaći majku, prenose agencije.

Beba kita, koja je pronađena na jednoj plaži u Australiji, vraćena je danas u okean, ali se još ne zna da li će pronaći majku, prenose agencije.

Nedelju dana star kit pojavio se na plaži na Zlatnoj obali u ranim jutarnjim satima u ponedeljak, a spasioci su ga vratili u dubine okeana 12 sati kasnije. "Nadamo se da će on biti u stanju da komunicira sa svojom majkom, ali ne znamo gde mu je majka", rekao je Trevor Long iz akva parka "Morski svet", koji je učestvovao u vraćanju kita u more sa još 50 ljudi.

"Međutim, oni mogu komunicirati na par desetina kilometara, tako da ako je njegova majka udaljena oko 20 ili 30 kilometara može ga čuti i doći po njega", objasnio je on. Long je rekao da će beba živeti samo još pet dana bez hrane svoje majke i dodao da se kit može ponovo vratiti na plažu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet