Svetski lideri traže od Asada da ode

Predsednik SAD Barak Obama pozvao je sirijskog lidera Bašara al Asada da podnese ostavku, izvestili su juče američki mediji.
Predsednik SAD Barak Obama pozvao je sirijskog lidera Bašara al Asada da podnese ostavku, izvestili su juče američki mediji.

Obama je, takođe, izdao "izvršno naređenje" da se odmah zamrznu sva sredstva sirijske vlade podložna američkoj jurisdikciji i zabranio američkim građanima da sprovode bilo kakve transakcije sa režimom u Damasku. "Uporno smo ponavljali da predsednik Asad mora da povede demokratsku tranziciju ili da se skloni. Za dobrobit sirijskog naroda, došlo je vreme da predsednik Asad odstupi", izjavio je Obama.

Odluka predsednika Amerike koordinisana je sa evropskim partnerima - istu poruku Asadu juče su uputili i Nikola Sarkozi, Dejvid Kameron i Angela Merkel.

Asadova obećanja o pokretanju reformi su, rekao je Obama, prazna priča, jer „on hapsi, muči i ubija sopstveni narod“, preneo je Vašington post.

  • Maki

    18.08.2011 17:51
    logicno
    pa da, treba im novi rat - kriza je!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet