Crnogorci danas glasaju na vanrednim parlamentarnim izborima, za mandate se bori 15 lista

Crna Gora danas glasa na vanrednim parlamentarnim izborima, 12. put od uvođenja višepartijskog sistema, šesti put nakon obnove nezavisnosti, a za mandate se bori 15 lista.
Birališta su otvorena u sedam časova, zatvaraju se večeras u 20 časova, a biračko pravo ima 542.468 građana.
Žrebom je odlučeno da prva na glasačkom listiću bude lista Bošnjačke stranke (BS), čiji je nosilac lider BS-a Ervin Ibrahimović. Druga je lista Hrvatske građanske inicijative, koju predvodi šef te partije Adrijan Vuksanović, a treća lista Narodnog pokreta "Pravda za sve", na čelu s bivšim ministrom pravde Vladimirom Leposavićem.
Lista Socijalističke narodne partije (SNP) i Demosa je na četvrtom mestu i predvodi je predsednik SNP Vladimir Joković. Na petoj poziciji je Narodna koalicija koju čine Prava Crna Gora, Demohrišćanski pokret (DHP), Slobodna Crna Gora, Demokratska srpska stranka i Pokret za Pljevlja, a nosilac je lider DHP Dejan Vukšić.
 
Na šestom mestu je koalicija Albanska alijansa u kojoj su Forca, Demokratski savez, Demokratski savez Crne Gore i građanska grupa Pokret za Tuzi, a nosilac je čelnik Force Genci Nimanbegu.
 
Sledi na sedmom mestu lista pokreta Preokret koju predvodi bivši poslanik Srđan Perić, a na osmom mestu je Pokret za promene, predviđen vođom te partije Nebojšom Medojevićem.
 
Na devetoj poziciji je lista "Mi možemo" na čijem je čelu Dragica Perović Ivanović, na desetoj koalicija "Zajedno", koju čine Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldemokrate, Demokratska unija Albanaca i Liberalna partija. Nosilac liste je v. d. predsednika DPS Danijel Živković.
Lista Pokreta Evropa sad (PES) je na 11. poziciji i predvodi je šef PES Milojko Spajić, sledi lista Socijaldemokratske partija čiji je nosilac gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković, dok je na 13. poziciji lista Građanskog pokreta URA i Demokrata, koju predvodi predsednik Demokrata Aleksa Bečić.
 
Na 14. mestu je lista koalicije "Za budućnost Crne Gore", koju čine Nova srpska demokratija, Demokratska narodna partija (DNP) i Radnička partija. Nosilac je šef DNP-a Milan Knežević.
 
Poslednja na biračkom listiću je kolaicija Albanskog foruma u kojem su Albanska alternativa (AA), Demokratski savez Albanaca i Nacionalna unija Albanaca. Predvodi je lider AA i predsednik Opštine Tuzi, Nik Đeljošaj.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet