Makedonija najbednija

Sa stopom nezaposlenosti od 32 odsto i stopom inflacije od tri odsto, Makedonija je zauzela prvo mesto na listi "Indeks bede", koju je u najnovijem broju objavio londonski "Ekonomist".
Sa stopom nezaposlenosti od 32 odsto i stopom inflacije od tri odsto, Makedonija je zauzela prvo mesto na listi "Indeks bede", koju je u najnovijem broju objavio londonski "Ekonomist".

Upoređujući podatke o nezaposlenosti i inflaciji u 92 zemlje, britanski nedeljnik je na drugo i treće mesto liste stavio Venecuelu i Iran.

"Nekontrolisani rast cena je uglavnom problem zemalja bogatih naftom u kojima se sprovodi neuobičajena ekonomska politika, kao što su, na primer, Venecuela i Iran (a manjim delom i Rusija)", naveo je list u obrazloženju.

"Međutim, jedna zapanjujuća stavka revidiranog indeksa je da je visoka nezaposlenost sada dovela veći broj bogatih evropskih zemalja u rang najsiromašnijih država sveta", ističe "Ekonomist", koji je na dno liste stavio Katar i Švajcarsku.

Uz Makedoniju, na listi je od balkanskih zemalja još jedino Grčka, sa indeksom nezaposlenosti od 18 odsto i inflacijom od 20 odsto.

  • Voki

    11.01.2012 10:09
    Da li ovaj komentar treba nekog da uteši?
    Ljudi se ne žale toliko ni na bedu, ali gledajući ko je u politici, kako se pojedini bogate i kradu, nema ni nadu da će biti bolje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet